Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans par tiesnešu kritizēšanu saņēmis 500 000 ASV dolāru lielu naudas sodu, lēmusi līga.

"Mavericks" komanda 22. februārī viesos ar rezultātu 107:111 piekāpās Atlantas "Hawks" komandai, bet Dalasas vienība iesniedza protestu par spēles iznākumu. "Mavericks" pieprasīja, lai NBA atzītu tiesnešu kļūdu, neieskaitītu Džona Kolinsa divus punktus un pārspēlētu mača pēdējās nepilnas desmit sekundes, kad tablo vēstīja 109:107 pretinieku labā.

Izmeklēšanas rezultātā tika izsecināts, ka, ieskaitot Kolinsa metienu, spēles noteikumi tika pareizi interpretēti, tādējādi "Mavericks" protests tika noraidīts.

Tāpat līga izsecinājusi, ka Kubana darbības, kas saistītas ar tiesnešu, tiesnešu programmas un tiesnešu komisijas kritizēšanu, pārkāpj NBA noteikumus.

"Uzreiz pēc spēlēs Kubana kungs devās laukumā un vērsās pie tiesnešiem, šūpodams galvu. Tā bija otrā reizi spēlē, kad viņš apstrīd tiesnešu lēmumus. Pēc spēlēs Kubana kungs runāja ar žurnālistiem un pēc tam naktī un nākamajā dienā tvītoja par tiesnešiem un līgu vairākus komentārus, kas bija ļoti kritiski, personiski aizskaroši un pazemojoši. Nākamajā dienā "Mavericks" iesniedza protestu, kas ir saskaņā ar līgas noteikumiem. Turpmākajās dienās Kubana kungs turpināja publiski kritizēt līgas tiesnešu darbu," teikts NBA paziņojumā.

Kā izrēķinājis "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends, Kubanam oficiāli piespriestajos sodos nācies šķirties no 2,9 miljoniem ASV dolāru. Kopumā viņš sodīts 21 reizi. Biežā maciņa atvēršana gan būtiski nav ietekmējusi Kubana turību, kas tiek lēsta 4,3 miljardu ASV dolāru apmērā.

"Mavericks" ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!