Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa krekli ir ceturtie populārākie līgas fanu vidū, trešdien paziņoja NBA.

Porziņģis šajā sezonā ar savu sniegumu pārsteidzis NBA pasauli, tāpēc līdzjutēji steigušies iegādājies latviešu spēlētāja formas kreklu. NBA publiskojusi pirktāko oficiālo līgas kreklu sarakstu, un Porziņģis atpaliek vien no tādām zvaigznēm kā Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Lebrons Džeimss (Klīvlendas "Cavaliers") un Kobe Braients (Losandželosas "Lakers").

Porziņģis apsteidz Kevinu Durantu (Oklahomasitijas "Thunder"), Deriku Rouzu (Čikāgas "Bulls"), Raselu Vestbruku (Oklahomasitijas "Thunder"), Kairiju Irvingu (Klīvlendas "Cavaliers"), Džeimsu Hardenu (Hjūstonas "Rockets") un Džimiju Batleru (Čikāgas "Bulls").


Šajā sezonā Porziņģis vidēji mačā izceļas ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, kā arī izpilda 1,2 rezultatīvas piespēles un bloķē divus metienus. Latvietis vairākkārt izcēlies ar skaitiem bumbas triecieniem grozā no augšas, iekļūstot skaistāko epizožu topos. Viņš arī divas reizes kļuvis par mēneša labāko debitantu Austrumu konferencē.

Līdz šim Porziņģis palīdzējis "Knicks" komandai tikt pie 21 uzvaras 43 spēlēs, kas Austrumu konferencē dod 10. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!