Foto: AP/Scanpix/LETA
Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" neturpinās sadarbību ar padomdevēju Haralabu Vulgari, ziņo laikraksts "The Dallas Morning News".

Faktu, ka ar Vulgari nav parakstīts jauns līgums, laikrakstam apstiprinājuši avoti līgā.

Vēlāk nepalikšanu "Mavericks" organizācijā apstiprināja arī pats Vulgaris, kurš tviterī raksta, ka pats prasījis viņu priekšlaicīgi atbrīvot un pēc lūguma noraidījuma vienkārši gaidījis izbeidzamies darba līgumu. "Esmu pateicīgs par šo pieredzi, daudz ieguvu un man bija iespēja strādāt kopā ar dažiem lieliskiem cilvēkiem," raksta Vulgaris.

"The Athletic" iepriekš šovasar vēstīja, ka komandas zvaigznei Lukam Dončičam nepatīk Vulgara klātbūtne klubā, kurā viņš strādāja kopš 2018.gada.

Kādreizējais pokera spēlētājs un likmju veicējs Vulgaris, kuram ir labas attiecības ar komandas īpašnieku Marku Kjūbanu, klubā strādāja par direktoru izpētes un attīstības jautājumos, tomēr viņš krietni pārsniedza savas funkcijas un būtībā tika uzskatīts par otru ģenerālmenedžeri.

Kjūbans un avoti "Mavericks" organizācijā noraidīja "The Athletic" teikto par Vulgara lielo autoritāti organizācijā, tomēr tas sakrita ar laiku, kad no kluba aizgāja iepriekšējais ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons un par atkāpšanos paziņoja galvenais treneris Riks Kārlails.

"The Dallas Morning News" raksta, ka Vulgara patiesā ietekme organizācijā nav skaidra, taču bez šaubām viņš bijis pretrunīgi vērtēts.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam, bet par konsultantu kļūstot Dirkam Novickim.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!