Foto: AP/Scanpix/LETA

Maiņas darījumu savas spēles laikā veikusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks", kas Kristapa Porziņģa pārstāvētajai komandai atļaus krietni brīvāk rīkoties gaidāmajā vasarā, parakstot līgumus ar tās jaunpienācējiem.

"Mavericks" klubs uz Sakramento "Kings" vienību darījumā nosūtījis tās vienu no pēdēju gadu līderiem Harisonu Bārnsu, par kuru pretī iegūts veterāns Zaks Rendolfs un otrgadnieks Džastins Džeksons, ziņo ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

Bārnss, kurš šīs sezonas gaitā vidēji spēlē guvis 17,8 punktus, vasarā varēs lemt par savām tālākajām līgumsaistībām nu jau ar "Kings" komandu. 26 gadus vecajam basketbolistam būs iespēja pašam izvēlēties, vai pagarināt līgumsaistības uz vēl vienu gadu par 25,1 miljonu vai kļūt par brīvo aģentu.

Tikmēr Rendolfam šis ir pēdējais līguma gads, kurā viņš nopelna teju 11,7 miljonus. Sakramento rindās veterāns laukumā tā arī šosezon nav devies, klubam dodot iespējas saviem gados jaunākajiem basketbolistiem. Viens no tādiem bija 2017. gada drafta 15. izvēle Džeksons. Viņš pagaidām kā savā pirmajā NBA sezonā, tā otrajā vidēji spēlē ir izcēlies ar 6,7 punktiem.

Džeksonam nākamgad apsolītā 3,8 miljonu alga ir vienīgā, kura šīs maiņas rezultātā, paliks Dalasas algu sarakstos. Tādējādi komanda ir atbrīvojusies no Bārnsa milzīgā līguma un ievērojami uzlabojusi savas iespējas vasaras laikā parakstīt jaunu līgumu ar kādu ievērības cienīgu brīvo aģentu.

Šobrīd var prognozēt, ka Dalasa vasaru varētu uzsākt 31,9 miljonus zem algu griestiem. Šo summu "Mavericks" var brīvi tērēt pirms klubs aizpilda savu grāmatvedību ar Kristapam Porziņģim piešķirtu līguma pagarinājumu, kas var būt pat 158 miljonus vērts. Pirmajā līguma gadā Porziņģis pelnītu 27,2 miljonus dolāru.

Interesanti, ka Bārnss par maiņu uzzināja šīs dienas spēles laikā, kuras gaitā ar 10 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasai izcīnīt uzvaru pret Šarlotas "Hornets". Pēc ziņu noplūdes NBA čempionu titulu izcīnījušais uzbrucējs laukumā vairs nedevās.

Atgādināsim, ka 31. janvāra vakarā Porziņģa līdzšinējais klubs Ņujorkas "Knicks" latvieti aizmainīja uz Dalasas "Mavericks". Šosezon gan latvietis basketbola laukumos tā arī neatgriezīsies pirms viena gada pārciestā krustenisko saišu savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!