Foto: Kadrs no video. YouTube.com/@WashingtonWizards

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards", ko pārstāv latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, no darba atlaidis ģenerālmenedžeri Tomiju Šepardu, vēsta ESPN.

"Wizards" otro sezonu pēc kārtas nespēja kvalificēties NBA izslēgšanas turnīram, kas tiek minēts kā galvenais iemesls, kāpēc Šepardam parādītas durvis. Šajā sezonā komandā 82 mačos ieguva 35 uzvaras un palika 11. vietā Austrumu konferencē, taču cerības sasniegt "play-off" zaudēja jau vairākas spēles pirms regulārā čempionāta beigām. Zīmīgi, ka tieši tāda pati bilance bija pirms gada.

"Iepriekšējās divas sezonas nesasniegt "play-off" sagādāja pamatīgu vilšanos mūsu organizācijai un faniem. Šobrīd meklējam jaunu komandas vadību no ārienes," sacīja "Wizards" īpašnieks Teds Leonsis.

Tikmēr "Wizards" galvenā trenera amatu saglabājis Vess Anselds juniors, kuram ar īpašnieku esot labas attiecības. Zīmīgi, ka vēl pēc sezonas preses konferencē, lai atskatītos uz paveikto gada laikā, Šepards bija itin pārliecināts, ka turpinās strādāt savā postenī.

Pirms gada "Wizards" vienojās ar savu līderi Bredliju Bīlu par vērienīgu līgumu - 248 miljoni ASV dolāru piecos gados, taču spēlētājs pagaidām nav attaisnojis cerības, jo veselības problēmu dēļ šajā sezonā piedalījās vien 50 mačos. Jau karjeras laikā aizsargu vairākkārt vajājuši savainojumi.

Šajā vasarā "Wizards" būs jāpieņem arī nopietni lēmumi saistībā ar Porziņģi un Kailu Kuzmu. Abi, visticamāk, izvēlēsies neturpināt savus esošos līgumus un gaidīs jaunus piedāvājumus, kļūstot par brīvajiem aģentiem. Šepards iepriekš norādīja, ka vēlas ar viņiem turpināt sadarbību, taču nu viņu nākotne klubā ir zem lielākas jautājuma zīmes

"Wizards" potenciāli Porziņģim var piedāvāt 180 miljonus dolāru četrās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!