Foto: Publicitātes foto

Latviešu talants Kristaps Porziņģis piektdien savā sestajā spēlē sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras otro "double-double", taču viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu.

"Knicks" savā laukumā ar 92:99 (20:30, 33:26, 20:19, 19:24) piekāpās Milovki "Bucks", ciešot ceturto zaudējumu šosezon.

Tāpat kā iepriekšējās spēles, arī šo Porziņģis sāka starta pieciniekā. Viņam līdzās uz laukuma spēli sāka arī "Knicks" basketbolisti Karmelo Entonijs, Saša Vujačičs, Hosē Kalderons un Robins Lopess.

Jau pirmajā uzbrukumā latvieša mestā bumba trāpīja grozā, taču Porziņģis savu metienu izdarīja pēc uzbrukumam piešķirtā laika, tādejādi punktu guvums netika ieskaitīts. Nākamo divarpus minūšu laikā viesi panāca astoņu punktu pārsvaru (10:2). Turpinājumā arī "Knicks" sāka aktivizēties un piektajā minūtē Porziņģis guva savus pirmos divus punktus (6:12).

Tāpat viņš bija aktīvs cīņā par atlēcošajām bumbām un izprovocēja vairākus pārkāpumus, bet desmitajā minūtē viņš pie rezultāta 13:22 tika nomainīts. Pirmo ceturksni mājinieki noslēdz ar desmit punktu deficītu (20:30), bet laukumā latvietis atgriezās otrās ceturtdaļas vidū, kad komandas šķīra tikpat daudz punkti (34:44).

Porziņģis turpināja abos laukuma galos sekmīgi cīnīties par atlēcošajām bumbām, un Entonija un Lopesa gūtie punkti ļāva pietuvoties līdz četru punktu attālumam (42:46). Savukārt, kad līdz pirmā puslaika beigām bija palikusi pusotra minūte Porziņģis ar savu pirmo precīzo tālmetienu pietuvināja "Knicks" līdz diviem punktiem (46:48). Pārtraukumā Ņujorkas vienība devās ar trīs punktu deficītu (53:56), bet Porziņģis pirmajā puslaikā bija guvis astoņus punktus un savācis septiņas bumbas zem groziem, tostarp piecas no tām uzbrukumā.

Otro puslaiku latvietis iesāka ne tik sekmīgi, ātri nopelnot otro piezīmi, turklāt uzreiz pieļaujot arī kļūdu. Tāpat nesekmējās arī pašai "Knicks" komandai, kas četras minūtes nespēja gūt punktus. Mājinieku neveiksmes pātrauca Porziņģis, kurš noķēra atlēcošo bumbu un no augšas ietrieca to grozā (57:64). Turpinājumā Ņujorkas basketbolisti sāka iedzīt pretiniekus, trešās ceturtdaļas beigās pietuvojoties līdz punkta deficītam (72:73).

Pēc trim ceturtajā spēles nogrieznī nospēlētām minūtēm ņujorkieši panāca izlīdzinājumu 79:79, bet divas minūtes vēlāk laukumā atkal devās Porziņģis. Turpinājumā latvietis izcēlās ar vēl diviem punktiem, bet "Knicks" nespēja noturēt līdzsvaru spēlē un piedzīvoja zaudējumu ar 92:99.

Kopā Porziņģis šoreiz nospēlēja 28 minūtes un četras sekundes, kas ir jauns karjeras rekords. Šajā laikā viņš guva 14 punktus, trāpot piecus no deviņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

No savām 13 atlēkušajām bumbām Porziņģis deviņas savāca uzbrukumā un tāpat mačā izdarīja vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metieunu un nopelnīja trīs piezīmes.

Ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm "Knicks" vienībā izcēlās Entonijs, bet 15 punkti Derika Viljamsa Rēķinā.

Tikmēr "Bucks" labā 22 punktus guva Džons Hensons, kuram ar 20 punktiem un septiņām bumbām zem groziem asistēja Gianis Antetokunmpo.

Abas vienības nesen jau bija tikušās, kad sezonas pirmajā mačā Ņujorkas basketbolisti izbraukumā bija pārāki ar 122:97. Līdz šai spēlei abu komandu bilance bija vienāda, bet tagad "Knicks" ir divi panākumi sešās spēlēs, kamēr "Bucks" tikpat mačos izcīnījusi trīs uzvaras.

Svētdien "Knicks" savā laukumā uzņems Losandželosas "Lakers", kas šosezon izcīnījusi vienu uzvaru piecās spēlēs.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!