Kristapa Porziņģa pārsteidzošā spēle jau pirmajos mačos Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir viegli izskaidrojama – adaptēties viņam palīdzēja perfektā angļu valoda, uzskata Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers.

NBA draftā šovasar "Knicks" izvēlējās Porziņģi ar ceturto numuru, taču uzreiz pēc drafta daudzi, arī "Knicks" pārstāvji, mierināja līdzjutējus, ka latvietis ir paņemts ar domu par nākotni. "Nākotne" ir pienākusi ļoti ātri, tagad uzsver Ziemeļamerikas basketbola cilvēki.

Porziņģis ir aizvadījis tikai piecas spēles pasaules spēcīgākajā līgā, taču jau trīs reizes iekļuvis NBA dienas skaistāko epizožu topā. Vidēji spēlē Porziņģis guvis 12 punktus, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas, pārtvēris 1,8 piespēles un izdarījis 1,2 blokus.

"Izskatās jau ļoti vienkārši, jo viņa angļu valodas zināšanas un prasmes – spēja augstā līmenī runāt un saprast – ir krietni līdzējušas viņam iejusties. Viņam nav problēmu izprast, kas no viņa tiek prasīts, ir jāpaiet tikai laikam, lai viņš, tāpat kā jebkurš jauniņais, to paveiktu. Tāpēc neesmu pārsteigts [cik viņš viegli iejuties], bet būs brīži, kad es vēlēšos no viņa ātrāku reakciju," raidījumā "Nothing But Knicks" teicis Fišers.

Fišers piebilda, ka Porziņģim, tāpat kā jebkuram citam debitantam vai pat arī dažam labam veterānam, ir jācenšas nepievērst uzmanību tam spiedienam, ko izdara citi cilvēki un "speciālisti" no ielas, kas ik pa laikam māca spēlētājus, kā ir jāspēlē. "Viņam tikai jāspēlē savā stilā," vienkāršo patiesību vēlreiz atgādina Fišers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!