Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ceturtdien plāno atvērt savu treniņu centru, lai aizvadītu treniņus ierobežotam spēlētāju skaitam, raksta "dallasnews.com".

Kā skaidroja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, tad viņš aizvadīja "Zoom" video konferenci ar visiem "Mavericks" spēlētājiem, treneriem un pārējo personālu, lai pārrunātu procedūru gaitu un atgriešanās detaļas.

Grupu treniņos varēs piedalīties līdz četriem basketbolistiem, taču viņiem būs jāstrādā bez treneriem. Treniņi būs bezkontakta, kā arī spēlētāji nevarēs izspēlēt spēles epizodes.

Līdz šim "Mavericks" ir viena no astoņām NBA komandām, kas vēl nav atvērusi savas treniņu centru. Kā skaidroja Kārlails, tad "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans uzstājis uz to, ka atgriešanos treniņos nevajag sasteigt.

"Mēs esam vieni no pēdējiem, kas atver treniņu zāles, bet lepojos, ka pieņēmām šādu lēmumu, jo uzskata, ka tas ir pareizs. Zinu, ka spēlētāji sevi uztur formā un rūpējas par sevi. Mēs spēlētājiem uzticamies," teica Kārlails, kurš bija optimistiski noskaņots par sezonas atsākšanos.

Abi "Mavericks" vadošie spēlētāji Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs pandēmijas laikā atgriezās savās dzimtenēs. Pagaidām nav zināms, vai viņi atgriezīsies Dalasā, lai aizvadītu grupu treniņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!