Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" iemūžinās mūžībā aizgājušā Kobes Braienta 24. spēlētāja numuru, ziņots NBA mājaslapā.

"Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kubans svētdien pēc Braienta bojāejas paziņoja, ka neviens komandas basketbolists vairs nevalkās 24. spēlētāja numuru, ar kuru Braients aizvadīja savu otro karjeras pusi Losandželosas "Lakers" komandas rindās.

"Ziņas par Braienta un viņa meitas Džjannas došanos mūžībā mūs šokējušas un sāpinājušas," paziņojumā teicis Kubans. "Kobe bija basketbola vēstnieks, apbalvota leģenda un globāla ikona. Taču galvenokārt viņš bija mīlošs tēvs."

Lai gan Braients karjeras laikā tikai vienreiz tikās ar "Mavericks" komandu izslēgšanas spēlēs, viņa pārstāvētā "Lakers" vienība bija Dalasas kluba Rietumu konferences sāncense. Abas komandas aizvadījušas vairākas īpašas savstarpējas spēles, to skaitā 2005. gadā notikušu maču, kurā Braients pirmo trīs ceturtdaļu laikā guva 62 punktus, bet "Mavericks" kā komanda iespēja par vienu punktu mazāk.

Sociālajā vietnē "Twitter" sāpes izteicis arī bijušais "Mavericks" komandas līderis Dirks Novickis, kurš ar Braientu plecu pie pleca 13 reizes pārstāvējis Rietumu konferenci Visu zvaigžņu spēlē.

"Vienmēr atcerēšos, kā pēc spēlēm devos mājās, lai varētu redzēt, kā Tu dominē ceturtajā ceturtdaļā. Tu iedvesmoji tik daudzus visapkārt pasaulei, ieskaitot mani," izteicās Novickis.

Braientu par savu elku dēvējis Latvijas izlases līderis Kristaps Porziņģis. Liepājnieks arī publicēja veltījumu aizsaulē esošajam basketbolistam.

"Manas bērnības mīļākais spēlētājs aizgājis. Joprojām nespēju tam noticēt. Dusi mierā, Kobe. Leģendas dzīvo mūžīgi," sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja Porziņģis.

Leģendārais basketbolists ar savu 13 gadus veco meitu Džjannu svētdien gāja bojā helikoptera avārijā. Basketbolists ar sievu Vanesu audzināja arī meitas Natāliju, Bjanku un Kapri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!