Foto: F64
Dramatisku zaudējumu Spānijas augstākās līgas basketbola čempionāta (ACB) mačā svētdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Sevilla" komanda.

"Sevilla" izbraukumā ar 70:71 (18:20, 21:13, 17:19, 14:19) piekāpās Grankanārijas "Herbalife" basketbolistiem.

Pēdējās minūtes sākumā "Sevilla" atradās vadībā ar 70:68, taču pašā mača izskaņā Kails Kariks no "Herbalife" iemeta tālmetienu, kas ļāva viņa pārstāvētajai komandai gūt uzvaru.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un sešas sekundes, kuru laikā guva 13 punktus. Latvietis realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat Porziņģa rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Zaudējumu iepriekš piedzīvoja jaunā latvieša Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" vienība, kas izbraukumā ar 65:85 (22:26, 13:13, 13:24, 17:22) piekāpās Badalonas "FIATC Joventut". Latvietis šim mačam pieteikt nebija.

Čempionāta kopvērtējumā Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" komanda ar desmit uzvarām 14 cīņās ieņem piekto pozīciju, Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ar sešām uzvarām atrodas 11.pozīcijā, bet "Montakit" un "Sevilla" vienības izcīnījušas pa trim uzvarām 15 mačos, kas tām dod pēdējās divas vietas 18 komandu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!