Foto: F64
Talantīgā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Sevilla" vienība sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā ar 80:69 (17:17, 30:20, 16:22, 17:10) pārspēja cita Latvijas spēlētāja Daira Bertāna "Bilbao Basket" komanda.

Individuāli veiksmīgāko sniegumu no latviešiem šajā cīņā demonstrēja Porziņģis, kurš 26 minūšu un 35 sekunžu laikā iemeta deviņus punktus. Latvietis realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču netrāpīja abus izpildītos tālmetienus.

Tāpat Porziņģa rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 17 efektivitātes punktiem.

Tikmēr Bertāns nospēlēja 27 minūtes un 31 sekundi, gūstot astoņus punktus. Latvijas aizsargs iemeta vienu no diviem divpunktniekiem un divus no pieciem tālmetieniem.

Bertāns arī iespēja savākt divas atlēkušās bumbas, nopelnīt vienu piezīmi, izprovocēt divus noteikumu pārkāpumus un nopelnīt septiņus efektivitātes punktus.

Tikmēr pie panākuma sestdien tikusi Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" vienība, kas ar 93:84 (20:14, 23:19, 30:27, 20:24) savā laukumā pārspēja Madrides "Movistar Estudiantes" basketbolistus.

Šmits pēc nepiedalīšanās iepriekšējā spēlē šoreiz laukumā pavadīja sešas minūtes un 39 sekundes, gūstot trīs punktus. Latvietis realizēja vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem soda metieniem, taču nerealizēja vienīgo tālmetienu.

Šmita kontā arī divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 0 efektivitātes punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar 15 uzvarām 21 cīņā ieņem trešo vietu, Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ar desmit uzvarām 20 spēlēs atrodas septītajā pozīcijā, bet "Sevilla" un "Montakit" vienības izcīnījušas attiecīgi sešas un piecas uzvaras, kas tām dod 15. un 18.vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!