Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" izskata iespējas, kā maiņas darījumā iegūt Kevinu Durentu, raksta "hoopswire.com" žurnālists Sems Amiko.

Durentam, kurš Bruklinas "Nets" komandai pieprasīja viņa aizmainīšanu, "Wizards" komanda varētu šķist interesanta, jo Vašingtona ir viņa dzimtā pilsēta.

"Vairāki avoti teikuši, ka jāskatās, ko darīs "Wizards", jo viņi varētu iesaistīties cīņā par Durentu. Durents ir Vašingtonas produkts. Viņš varētu nebūt vīlies, spēlējot kopā ar Bredliju Bīlu," raksta Amiko.

Tiesa, "Wizards" varētu būt grūtības ar savu piedāvājumu pārliecināt "Nets" vadību, ņemot vērā, ka komandas mērķis esot Bīlu noturēt Vašingtonā. Savukārt "Nets" par Durentu saņemt NBA līmeņa zvaigzni un nākotnes drafta izvēles. Viņi varētu piedāvāt savus jaunos spēlētājus Džoniju Deivisu, Koriju Kispertu, Deni Avdiju un Rui Hačimuru.

Durentam vēl spēkā līgums vēl uz četrām sezonām, un nākamajā sezonā viņa alga būs 44,1 miljons ASV dolāru. Ņemot vērā viņa algu, netiek izslēgta iespēja, ka darījumā būtu jāiekļauj arī Porziņģis, kura alga ir 31,6 miljoni dolāru.

Durents gribētu nonākt Fīniksas "Suns" un Maiami "Heat" vienībās, tomēr darījums ar šīm komandām esot sarežģīts. "Suns" pēc līguma pagarināšanas ar centra spēlētāju Deandrē Eitonu vēl vairāk attālinājās no iespējas iegūt Durentu.

Durents aizvadītajā sezonā 55 mačos vidēji guva 29,9 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 6,4 rezultatīvas piespēles. Ja Durants nonāks citā komandā, tad spēlētājs pēc tik rezultatīvas sezonas nebūs bijis aizmainīts kopš 1982. gada, kad Mozuss Melouns no Hjūstonas "Rockets" pārcēlās uz Filadelfijas "76ers".

Aizvadītajā sezonā "Nets" izcīnīja 44 uzvaras regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēlēs tā ar 0-4 kapitulēja Bostonas "Celtics", kas vēlāk spēlēja finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!