Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" pirmdien nedosies laukumā spēlē, kurā bija sagaidāma Kristapa Porziņģa 2020./2021. gada sezonas debija, ziņo medijs "dallasnews.com".

Mačs starp "Mavericks" un Ņūorleānas "Pelicans" komandām kļuvis par otro spēli divu dienu laikā, kas NBA vadībai jāatceļ Covid-19 dēļ. Dalasas komandas rīcībā šobrīd nav astoņu basketbolistu, kuri nebūtu potenciālas kontaktpersonas, uzsver medija ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis. Tas ir minimālais spēlei nepieciešamais spēlētāju skaits.

Šobrīd trīs "Mavericks" basketbolisti (Džeilens Bransons, Dorians Finnijs-Smits un Džošs Ričardsons) līgas Covid-19 protokola dēļ ievēro karantīnu Denverā, ziņo "dallasnews.com". "Mavericks" tur aizvadīja spēli ceturtdien, bet sestdien vēl mājās uzņēma Orlando "Magic" basketbolistus.

Jau ziņots, ka pēc centra pozīcijas basketbolista Maksimiliana Klebera inficēšanās klubs aizvēra savu treniņu centru. Pirmdien atceltā spēle gan nozīmē, ka vismaz vēl pieci "Mavericks" basketbolisti pakļauti Covid-19 protokola noteikumiem, atzīst ESPN žurnālists Tims Makmāns.

Pirmdienas spēlei vajadzēja kļūt par maču, kurā savu sezonas debiju veic Kristaps Porziņģis. Basketbolists Porziņģis pirmajās deviņās spēlēs nespēlēja, jo pirms sezonas veica ceļgala operāciju, raksta medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Dalasas klubs gan nepaguva izplatīt oficiālu informāciju, bet jau tika ziņots, ka Porziņģa statuss pirms mača tika nomainīts uz "zem jautājuma zīmes".

Kurzemnieks pilnvērtīgus treniņus ar komandu aizvadījis jau kopš decembra izskaņas. Savukārt "Mavericks" komanda bez Porziņģa palīdzības uzvarējusi piecos no deviņiem mačiem.

Vēl pirms sezonas "Mavericks" komandas ārsts Keisijs Smits un galvenais treneris Riks Kārlails nodēvēja februāri par brīdi, kad liepājniekam vajadzētu atsākt spēlēt. Porziņģis gan pauda gatavību atsākt spēlēt no pirmās regulārās sezonas spēle, kas aizritēja 25. decembrī.

Savainojumu basketbolists guva 2019./2020. gada izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pret "Clippers" komandu. Basketbolists gan tāpat piedalījās trijās spēlēs, bet pēcāk centās piedalīties citos mačos, ko gan liedza sāpes ceļgalā.

Medijs MVP rakstā "Porziņģa ceļgals: kas notika un kas notiks?" vēstīja, ka sākotnēji spēlētājam tika veikta procedūra, kuras mērķis bija palīdzēt basketbolistam atveseļoties bez ķirurģiskas iejaukšanās. Tobrīd gan Porziņģa pārstāvji jau rēķinājās, ka operācija, visticamāk, būs tāpat nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!