Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu guva 32 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" cieta zaudējumu.

"Wizards" savu skatītāju priekšā ar 111:118 (28:30, 24:22, 21:34, 38:32) piekāpās Filadelfijas "76ers", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu maču laikā.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 34:40 minūtes, kuru laikā grozā raidīja septiņus divpunktu metienus (7/10), trīs tālmetienus (3/7) un visus deviņus soda metienus. Latvieša kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un trīs piezīmes. Viņa +/- rādītājs bija +8, kas bija labākais "Wizards" komandā.

Latviešu basketbolists šosezon vidēji septiņās spēlēs guvis 19,7 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas. Viņam šis bija rezultatīvākais mačs sezonā. Iepriekš tāds bija naktī uz 29. oktobri, kad pret Indiānas "Pacers" viņš iemeta 22 punktus.

Tieši Porziņģis bija šīs spēles rezultatīvākais basketbolists. Vašingtonas komandā vēl 20 punktus guva Bredlijs Bīls, bet 19 pievienoja Monte Moriss.

Savukārt "76ers" komandā ar 28 punktiem izcēlās Tairīss Maksijs, kamēr 23 punkti un 17 rezultatīvas piespēles Džeimsam Hārdenam. Filadelfijas vienība šajā mačā spēlēja bez Džoela Embīda, kurš ir apslimis.

Pirmo spēles puslaiku abas komandas aizvadīja punkts punktā, lielajā pārtraukumā tām dodoties pie kaujinieciska neizšķirta 52:52. Otrajā ceturtdaļā Porziņģis izcēlās ar efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas.


Lūzuma punkts bija trešajā ceturksnī. Otro puslaiku "76ers" iesāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, taču, pateicoties Bīlam un Porziņģim, izdevās šo deficītu likvidēt un pat panākt 71:68. Tomēr tam sekoja vēl viens Filadelfijas izrāviens (18:2), turklāt noslēdzošā ceturkšņa ievadā viesu pārsvars tuvojās pat 20 punktiem. Tiesa, "Wizards" un īpaši Porziņģis nepadevās - latvietis ceturtajā ceturtdaļā guva 17 no saviem 32 punktiem, taču glābt komandu no zaudējuma viņam neizdevās.

"Wizards" šis ir ceturtais zaudējums septiņās spēlēs, kas Austrumu konferences kopvērtējumā liek atrasties desmitajā vietā. Nākamā spēle komandai paredzēta naktī uz ceturtdienu viesos pret to pašu "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!