Talantīgā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa spēlēšana Latvijas izlasē jau šovasar neizskatās ticama, jo viņam vasarā gaidāms smags sagatavošanās darbs, vēsta izdevums "New York Post".

Porziņģis tuvojas savas pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas noslēgumam un latvietis atzinis, ka vēlas tās izskaņā rādīt sekmīgu sniegumu, lai starpsezona nebūtu jāsagaida ar nožēlu. Pārstāvot Ņujorkas "Knicks" vienību, Porziņģis šosezon 66 spēlēs guvis vidēji 13,8 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

"Knicks" komanda šosezon 69 spēlēs izcīnījusi 28 panākumus, vairs reāli nepretendējot uz dalību izslēgšanas turnīrā.

"Protams, ka kalendārs ir smags," "New York Post" citē Porziņģi, kurš pagājušajā sezonā, pārstāvot Spānijas vienību "Sevilla", aizvadīja tikai 50 mačus. "Atlicis īss periods, un nepieciešams atdot visus atlikušos spēkus. Nevēlos piecu mēnešu starpsezonu sagaidīt ar nožēlu. Tomēr, kad starpsezona sāksies, ieguldīšu vēl vairāk spēka, lai sagatavotos nākamajai sezonai."

Kā raksta izdevums, neizskatās ticami, ka Porziņģis vasarā palīdzēs Latvijas izlasei Serbijā gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Izdevums spekulē, ka Porziņģis vasarā strādās ar "Knicks" treneriem, lai paliktu svarā un muskuļu masā, kā arī viņš varētu vēlreiz spēlēt Lasvegasas vasaras līgā, "kas vēl janvārī izskatījās bezjēdzīgi".

Kā zināms, trešdien "Knicks" ar 81 izbraukumā kapitulēja līgas čempionei Goldensteitas "Warriors", bet Porziņģis realizēja tikai vienu no 11 metieniem no spēles, sasniedzot savas NBA karjeras antirekordu.

Pirms tam Porziņģis slimības dēļ izlaida svētdien notikušo spēli ar Losandželosas "Lakers" komandu, kā arī bija slims vēl otrdienas treniņā.

Ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes izcēlās ar "double-double", jaunā "Knicks" galvenā trenera Kurta Rembisa vadībā viņš to vēl nav paveicis ne reizi. Savukārt latvieša metienu precizitāte nokritusi līdz viduvējiem 41,5%.

"Man bija pieklājīga spēle pret "Clippers"," Porziņģis atcerējās pagājušās nedēļas cīņu, kurā guva 23 punktus. "Tas ir līmenis, kurā vēlos spēlēt, bet trešdien atkal bija slikta. Varbūt vienas spēles izlaišana izjauca ritmu, bet tagad fokusējos uz labu sezonas noslēgumu."

Tikmēr Rembiss atzinis, ka Porziņģim problēmas rodas, kad ar kādām komandām jātiekas otro, trešo un ceturto reizi, jo pretinieku skauti viņu ir izpētījuši daudz labāk, kā arī pret latvieti tiek spēlēts daudz fiziskāk.

Ņujorkas "Knicks" ar 28 uzvarām 69 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē un 13 spēles līdz regulārā čempionāta beigām par sešu uzvaru tiesu atpaliek no izslēgšanas spēļu zonas.

Nākamo spēli Ņujorkas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!