Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Dalasas "Mavericks" sestajā Rietumu konferences pirmās kārtas spēlē pret Losandželosas "Clippers" komandu varētu nepalīdzēt Kristaps Porziņģis, neslēpj vienības galvenais treneris Riks Kārlails. Dalasas klubs zaudējuma gadījumā no šī gada izslēgšanas spēlēm atvadītos.

"Mavericks" kluba izsūtītajā informācijā medijiem par ceturtdienas spēli minēts, ka Porziņģa dalība ir zem jautājuma zīmes, ziņo "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends. Šāds pats statuss atzīmēts komandas līderim Lukam Dončičam, kurš kopš sērijas trešā mača cīnījies ar potītes savainojumu, Trejam Bērkam un Dorianam Finijam-Smitam.

"Esmu optimistisks par Treju, Luku un Dorianu," sarunā ar žurnālistiem atzina Kārlails. "KP [Kristaps Porziņģis] cauru dienu strādā ar mūsu medicīniskajiem darbiniekiem, Keisiju [Smitu], Dionu [Kalhūnu], Valdi [Porziņģa personīgo treneri Manolo Valdivoso]. Viņš izmisīgi vēlas spēlēt. Taču es neesmu optimistisks, skatoties, kā ir gājis. Rīt gūsim pilnvērtīgu atbildi. Ceru, ka viņš rīt pamodīsies, jūtoties pietiekami labi, lai spēlētu. Taču es vēlētos būt optimistiskāks nekā šobrīd."

Speciālistam portāls "Delfi" vaicāja jautājumu, vai Porziņģis iepriekšējās divas spēles nav bijis fiziski gatavs doties laukumā vai arī lēmums veikts, rīkojoties atbildīgi saistībā ar viņa nākotni.

"Pēdējās divās spēlēs viņš nav bijis spējīgs piedalīties," atbildēja Kārlails. "Attiecībā uz jautājuma formulējumu... Kā teicu, viņš strādā cauru dienu. Viņš nevēlas izslēgt iespēju spēlēt rītdien. Gluži kā mēs to neesam oficiāli izdarījuši. Ja viņš nespēlēs, tas būs tāpēc, ka viņš nevar to izdarīt, nevis tāpēc, ka viņam tikai sāp. Viņš visu gadu spēlējis cauri dažādām sāpēm. Viņš ir sīksts puisis."

"Trakoti ceru, ka viņam būs izcila nakts un viņš pamodies, jūtoties ļoti labi. Tādu iespēju nevar izslēgt. Taču, lai cik smagi viņš strādātu un vēlētos doties laukumā, es personīgi par to neesmu optimistisks. Redzēsim rīt. Ceru, ka kļūdos," domu noslēdza treneris.

Jau ziņots, ka Losandželosas "Clippers" basketbolisti trešdien ar rezultātu 154:111 pieveica "Mavericks" klubu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-2.

Spēlē labā ceļgala sāpju dēļ nevarēja piedalīties Porziņģis, kurš tādējādi izlaida jau otro maču pēc kārtas. Basketbolistam pēc sērijas ceturtās spēles tika veikts magnētiskās rezonanses izmeklējums, kura rezultāti Dalasas klubam ļāva cerēt, ka Porziņģa dalība šajās izslēgšanas spēlēs ir kaut cik iespējama.

"Magnētiskā rezonanse neatklāja neko tādu, kas jau dienu iepriekš izsvītrotu viņa vārdu no spēles, tā kā tās ir labas ziņas," sarunā ar medijiem toreiz minēja Kārlails.

Kristaps Porziņģis jau pirms sērijas otrās spēles labā ceļgala dēļ tika iekļauts savainoto spēlētāju pieteikumā. "Mavericks" komanda toreiz publicēja, ka Porziņģa dalība spēlē ir zem jautājuma zīmes. Tomēr basketbolists spēja aizvadīt pietiekamu veiksmīgu spēli, Dalasas komandai izlīdzinot sērijā rezultātu. Pats basketbolists pēc mača atzina, ka pat viņam tas bijis liels pārsteigums, jo dienu iepriekš viņš nav juties pārāk labi.

Savukārt pirms sērijas pirmās un trešās spēles "Mavericks" vienība pieļāva, ka Porziņģis varētu nespēlēt, jo viņam bija sasists kreisais papēdis.

Nākamā sērijas spēle paredzēta ceturtdien, bet sestdien, ja tas būs nepieciešams, norisināsies septītais mačs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!