Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" treneru štābs otrdien pietaupījis Kristapu Porziņģi, pēc spēles atzina galvenais treneris Džeisons KIds.

Ziņots, ka "Mavericks" vienība pirmajā mājas spēlē šosezon ar rezultātu 116:106 pieveica Hjūstonas "Rockets" komandu.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja tikai 19:31 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, bet pēc nomaiņas trešajā ceturtdaļā spēlē neatgriezās. Kids pēc spēles apstiprināja Ziemeļamerikas mediju izziņoto informāciju, ka liepājniekam traucējušas sāpes mugurā.

"Ar KP [Kristapu Porziņģi] viss ir kārtībā," izteicās Kids. "Viņam ir savilkta mugura. Tāpēc mēs viņu pietaupījām. Redzēsim, kā viņš jūtas rīt [trešdien]."

Zīmīgi, ka Porziņģis spēli aizvadīja ar "zilu" kreiso aci. Liepājnieks iepriekšējā spēlē Toronto cieta divcīņā ar ukraini Svjatoslavu Mihaiļuku.

"Mavericks" nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad pie sevis uzņems citu Teksasas vienību Sanantonio "Spurs". Tā būs ceturtā komandas spēle šosezon.

Dalasas komanda panākumā pret "Rockets" vienību izmantoja visus 15 spēlei pieteiktos basketbolistus. To lūgusi komandas trīs cilvēku līderības padome, preses konferencē izteicās Kids. Par tās sastāvu tika vaicāts gan Kidam, gan komandas zvaigznei Lukam Dončičam, bet abi izvēlējās neatklāt vairāk. Medija ESPN žurnālists Tims Makmāns gan ziņo, ka padomi pārstāv Dončičs, Porziņģis un Tims Hārdavejs juniors.

"Jo vairāk runā, jo labāk," par Kida ieviesto veidojumu noteica Dončičs. "Runāšana atrisina jautājumus, tāpēc domāju, ka tā ir laba ideja."

"Mavericks" komanda uzvarējusi divas no pirmajām trim spēlēm. Porziņģis tajās vidēji izcēlies ar 12,7 punktiem un 6,0 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!