Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Kristapu Porziņģi 2017. gada vasarā Latvijā grasījās apciemot tā brīža Ņujorkas "Knicks" kluba prezidents Fils Džeksons, kurš vēlējās glābt abu pušu attiecības, ziņo ESPN žurnāliste Ramona Šelbērna.

Portāls "Delfi" iepriekš aprakstījis trīsarpus gadus, kurus Porziņģis pavadīja Ņujorkas organizācijā. Viens no liepājnieka neapmierinātības iemesliem bija kluba prezidenta Fila Džeksona veiktie lēmumi, kuri radīja neizpratni vairumam Ņujorkas komandas spēlētāju.

Basketbolists 2016./2017. gada sezonas noslēgumā izrādīja neapmierinātību, neapmeklējot sezonas noslēdzošo sanāksmi. Savukārt Džeksons reaģēja, atklājot medijiem, ka centīsies Latvijas basketbolistu aizmainīt.

Tapis zināms, ka Džeksonam bijis plāns vasaras laikā Porziņģi apciemot Latvijā, lai saglābtu attiecības. Džeksona atlaišana gan nav mainījusi Porziņģa bažas par klubā notiekošo, piemin Šelbērna.

Žurnāliste arīdzan atklājusi vairāk par kurzemnieka pēdējo sezonu Ņujorkas klubā. Lai gan sākotnēji komandas galvenais treneris Deivids Fizdeils spējis izveidot saikni ar basketbolistu, viņu apciemojot dzimtajā Liepājā, 2018./2019. gada sezonas ievadā bijušas daudz ķildu, uzsver žurnāliste.

To starpā abām pusēm radušās domstarpības par laikiem, kuros Porziņģis var apmeklēt "Knicks" organizācijas treniņu halli rehabilitācijas veikšanai. Kluba vadība arī nav bijusi pārliecināta, vai Porziņģis varētu tai palīdzēt 2019. gada vasarā piesaistīt brīvos aģentus Kairiju Ērvingu un Kevinu Durantu, kuri galu galā pievienojās Rodiona Kuruca pārstāvētajai Bruklinas "Nets" komandai.

Jau ziņots, ka Kristaps Porziņģis un viņa brālis un menedžeris Jānis Porziņģis pieprasījuši maiņu no Ņujorkas "Knicks", kad uzzinājuši, ka klubs, basketbolistam nezinot, veic pārrunas ar citiem klubiem par Porziņģa aizmainīšanu no "Knicks". Ņujorka interesējusies par Porziņģa aizmainīšanu uz Ņūorleānas "Pelicans" komandu, pretī saņemot superzvaigzni Entoniju Deivisu.

Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" uz Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts 2019.gada 31. janvārī, kopā ar latviešu basketbolistu uz Dalasu ceļojot arī Timam Hārdevejam junioram, Kortnijam Lī un Trejam Burkam, bet Ņujorkas klubam iegūstot Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

Neskaitāmu klubu pārstāvji vēlāk gan bijuši apjukuši, kāpēc viņiem nav bija iespēja izteikt savu piedāvājumu, min Šelbērna. "Knicks" organizācija, iespējams, uzskatījusi, ka tā noteikti iegūs Durantu un/vai Ērvingu vai arī absolūti nav bijusi informēta pirms klubam tik nozīmīgā maiņas darījuma veikšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!