Foto: AFP/Scanpix

Slavinošus vārdus par latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi izteicis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons.

"Šim jaunajam puisim ir maģisks elements, ko apbrīno Ņujorkas iedzīvotāji un cilvēki, kas seko "Knicks"," sacīja Džeksons radioraidījumā "Sirius XM NBA Radio"." Viņam ir pareizais temperaments, pareizā attieksme un viņš sevi ļoti labi prezentē."

Džeksons arī norādīja, ka Porziņģis vēl nav nopelnījis tiesnešu respektu, tāpēc bieži vien viņam nosvilpj sodu arī strīdīgās epizodēs, taču ar laiku tas mainīsies.

"Viņš šķiet ļoti mierīgs un nosvērts par savu spēli. Viņš joprojām mācās. Es redzu izaugsmi no spēles uz spēli un to skatīties vienmēr ir prieks," turpināja "Knicks" prezidents.

Jau vēstīts, ka Porziņģi atzina par Austrumu konferences mēneša labāko NBA debitantu. Pats spēlētājs uzsvēra, ka viņam ir svarīgi komandas panākumi un individuālās balvas ir otrajā plānā.

"Vienmēr no sevis sagaidu daudz, bet jau iepriekš zināju, ko varu paveikt laukumā. Daudzi, redzot manu spēli, izskatījās pārsteigti, taču man un komandai tas nebija nekāds jaunums," sacīja Porziņģis. "Treneri visu laiku cenšas pārliecināties, ka esmu uz pareizā ceļa un saglabāju koncentrēšanos."

Porziņģis pēc katras spēles analizē savu spēli un ar treneriem pilnveido savu spēli: "Vairāk koncentrējos uz to, ko pats daru un kas no tā ir nepareizi, lai varu mācīties no savām kļūdām, tādējādi palīdzot vienībai vēl vairāk. Šīs mazās detaļas atšķir labas komandas no pašām labākajām. NBA ir viss pieejamais, lai kļūtu labāks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!