Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā otrdien, 25. janvārī, tiesneši par nesportisku rīcību no spēles izraidīja Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi, bet Vašingtonas "Wizards" treneri citā mačā laukumā nesūtīja Dāvi Bertānu.

"Mavericks" pēdējā laikā aizvadīja ļoti veiksmīgu posmu, 13 spēlēs piedzīvojot vien divus zaudējumus, taču otrdienas mačā nespēja neko likt pretī Goldensteitas "Warriors", piedzīvojot sezonā smagāko zaudējumu ar 92:130 (20:29, 31:34, 27:34, 14:33).

Porziņģis tika izraidīts no mača astoņas ar pusi minūtes pirms spēles beigām. Liepājnieks pēc piespēles labā situācijā nenoturēja bumbu rokās un pēc kļūdas dusmās ar kāju iespēra bumbu tribīnēs, par ko uzreiz tika izraidīts no zāles. Ejot projām, Porziņģis atvainojās Sanfrancisko faniem par savu nesportisko rīcību.

Visā mačā Porziņģis laukumā bija 25:22 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu piespēli. Latvijas basketbolists realizēja tikai vienu no septiņiem tālmetieniem un trīs no astoņiem divpunktu metieniem, mača gaitā ne reizi nestājoties uz soda metiena līnijas.

"Mavericks" labā 25 punktus guva Luka Dončičs. Tikmēr "Warriors" rindās septiņi basketbolisti pārsniedza desmit gūto punktu robežu. Rezultatīvākais ar 22 punktiem uzvarētājiem bija Džonatans Kuminga, bet Stefens Karijs guva 18 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā Vašingtonas "Wizards" nenosargāja 35 punktu pārsvaru, otrajā puslaikā ielaida 80 punktus un pēdējās sekundēs ar 115:116 (32:23, 34:13, 27:40, 22:40) zaudēja Losandželosas "Clippers". Dāvis Bertāns komandas neveiksmīgajā mačā tā arī palika uz soliņa.

Trešās ceturtdaļas izskaņā "Wizards" ieguva jau 35 punktu pārsvaru, pretinieki 24 minūtēs spēja gūt vien 36 punktus, bet spēles gaita pagriezās pa 180 grādiem otrajā puslaikā. "Wizards" vēl nepilnas 40 sekundes pirms spēles beigām bija astoņu punktu pārsvars, bet arī to ASV galvaspilsētas "burvji" nespēja nosargāt. Neticami mača galotnē nospēlēja Luks Kenards: deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām viņš ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz 112:115, "Wizards" neizmeta autu atvēlētajās piecās sekundēs, bet mirkli vēlāk Kenards trāpīja vēl vienu tālmetienu, turklāt pret viņu tika pārkāpti noteikumi un viņš ar soda metienu izrāva "Clippers" neticamu uzvaru.

Kenards guva 25 punktus, bet rezultatīvākais "Clippers" rindās ar 29 punktiem bija Amīrs Kofijs. "Wizards" labā 23 punktus guva Bredlijs Bīls, bet Kailam Kuzmam 19 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!