Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" komandas ietekmīgā ASV sporta medija ESPN veidotajā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) labāko spēlētāju rangā pirms jaunās sezonas ierindojas 34. vietā.

ESPN TOP 100 spēlētāju rangu veido devīto gadu pēc kārtas. Porziņģis iepriekšējā rangā ierindojās 59. vietā.

Viens no ranga veidotājiem un NBA apskatnieks Kriss Herings uzskata, ka Dalasas komandu ļoti būtiski ietekmēs tas, cik ātri Porziņģis spēs atgūt spēļu ritmu pēc ceļgala krustenisko saišu operācijas.

Šī gada rangā Porziņģis ierindots augstāk par Goldensteitas "Warriors" zvaigznēm Kleju Tompsonu (49. vieta) un Dreimonu Grīnu (38. vieta). Viņš ierindots augstāk arī par Toronto "Raptors" spēlētāju Kailu Louriju, kurš pagājušajā sezonā izcīnīja NBA čempionu titulu, Nikolu Vučeviču no Orlando "Magic", Sanantonio "Spurs" spēlētājiem Lamarkusu Oldridžu un Demāru Derouzanu un aizvadītā NBA drafta pirmo numuru Zaionu Viljamsonu no Ņūorleānas "Pelicans". ESPN vēlāk paziņos TOP 30 spēlētājus savā vērtējumā.

Porziņģis savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis divus metienus.

Septembrī savu rangu piedāvāja arī cits ASV sporta medijs "Sports Illustrated", kas Porziņģi iekļāva 37. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!