Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi šovasar ieplānojis apciemot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašintonas "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds un viņa palīgi, raksta medijs "The Athletic".

Tiek ziņots, ka Anselds, viņa palīgi, medicīnas personāls un kluba vadība esot izstrādājusi personalizētu plānu katram spēlētājam. "Wizards" treneris un viņa palīgi reizi nedēļā sazināsies ar spēlētājiem, kuri sezonai gatavojas ārpus Vašingtonas, lai izvērtētu viņu progresu. Lai arī Porziņģis ir ar pietiekamu lielu NBA pieredzi, paredzēts, ka treneri vismaz vienu reizi viņu apciemos.

Medijs norāda, ka Porziņģis lielāko daļu starpsezonas pavada Eiropā. Aizvadītajās nedēļās viņš ir Latvijā, un klātienē noraudzījās Latvijas valstsvienības pārbaudes spēli "Arēnā Rīgā" pret Lietuvu.

Jau ziņots, ka Porziņģis gatavs palīdzēt Latvijas basketbola izlasei augustā gaidāmajās spēlēs, kad sāksies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēles.

Porziņģis Vašintonā nonāca aizvadītajā sezonā, kad tika aizmainīts no Dalasas "Mavericks". Viņš vidēji mačā guva 20,2 punktus, izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu, izdarīja 2,3 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,5 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!