Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs iekļauts Visu zvaigžņu spēles pamatpiecniekā, kurā vieta nav atradusies Latvijas izlases basketbolistam Kristapam Porziņģim, ceturtdien ziņots NBA mājaslapā.

Abu konferenču pamatpiecnieki tika noteikti pēc formulas, kurā līdzjutēju balsīm bija 50 procentu nozīme. Savukārt pašreizējo NBA spēlētāju, kā arī mediju balsīm bija pa 25 procentiem liela ietekme.

Rietumu konferences pamatpiecniekā iekļuva Losandželosas "Lakers" basketbolisti Entonijs Deiviss un Lebrons Džeimss, kluba pilsētas konkurentes "Clippers" līderis Kavajs Lenards, kā arī aizsargi Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks") un Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets").

Dončičs starp Rietumu konferences aizsargiem uzvarēja gan līdzjutēju, gan spēlētāju, kā arī mediju vērtējumā. 20 gadus vecais Slovēnijas basketbolists kļuvis par pirmo eiropieti, kurš zvaigžņu spēlē piedalīsies 20 gadu vecumā. Dončičs būs arī jaunākais pamatpiecnieka pārstāvis kopš Džeimsa, kurš arī savulaik (2005. gadā) spēli uzsāka no pirmās minūtes, nupat sasniedzis 20 gadu slieksni.

Savukārt Džeimss kļuvis par pirmo basketbolistu, kurš jau 16. reizi iebalsots Visu zvaigžņu spēles pamatpiecniekā. "Lakers" līderis, gluži kā Dončičs, izpelnījās trīs pirmās vietas katrā balsojuma kategorijā.

Astotais balsojumā starp Rietumu konferences "garajiem" spēlētājiem palika Porziņģis, tādējādi paliekot piecas vietas "aiz strīpas". Liepājnieks līdzjutēju balsojumā ieņēma septīto pozīciju, mediji viņu vērtēja kā astoto labāko šīs pozīcijas pārstāvi konferencē, bet starp spēlētājiem viņš bija vien 11. iecienītākā izvēle.

No Austrumu konferences Visu zvaigžņu spēlei nolūkoti aizsargi Kemba Vokers (Bostonas "Celtics") un Trejs Jangs (Atlantas "Hawks"), Milvoki "Bucks" uzbrucējs Janiss Adetokunbo, Toronto "Raptors" vienības līderis Paskāls Siakams, kā arī Filadelfijas "76ers" centra pozīcijas spēlētājs Džoels Embīds. Jangam un Siakamam šīs būs debijas zvaigžņu spēlē.

Pārējie pasākumā iekļuvušie basketbolisti tiks atklāti 6. februārī. Šos spēlētājus noteiks treneru balsojums. Savukārt komandu sastāvus Čikāgā 16. februārī paredzētajai spēlei noteiks komandu kapteiņi Lebrons Džeimss un Janiss Adetokunbo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!