Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 11 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā "Sevilla" komanda ar 77:88 (14:23, 13:20, 27:30, 23:15) izbraukumā zaudēja Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus" basketbolistiem.

Latvietis laukumā pavadīja 20 minūtes un 27 sekundes, kas bija ceturtais lielākais spēles laiks komandā, raidot grozā trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš kļuva par vienības dalītu otro rezultatīvāko spēlētāju.

Porziņģis tika arī pie septiņām atlēkušajām bumbām, kas bija labākais veikums komandā, bloķēja divus metienus, kas arī bija labākais rādītājs vienībā, saņēma vienu piezīmi, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus. Arī šajā rādītājā viņš bija otrais labākais komandā.

"Sevilla" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Alekss Urtasuns.

Savukārt svētdien pie panākuma tika Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda ar Dāvi Bertānu sastāvā, kas savā laukumā ar 84:74 (18:15, 23:18, 20:20, 23:21) uzvarēja Tenerifes "Iberostar".

Latvietis laukumā pavadīja 17 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no četriem tālmetieniem, toties kļūdoties abos divpunktu metienos.

Jaunākais no brāļiem Bertāniem arī iekrāja sešas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, pārtvēra divas bumbas, saņēma divas piezīmes un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju labā 26 punktus guva Fernando san Emeterio.

Citā svētdienas mačā traumas dēļ "Bilbao Basket" komandas sastāvā laukumā nedevās Dairis Bertāns, bet viņa klubs ar 64:63 (19:17, 16:23, 12:10, 17:13) savā laukumā uzvarēja Madrides "Tuenti Movil Estudiantes".

Dairis Bertāns šonedēļ tika atzīts par šīgada Latvijas labāko basketbolistu.

Svētdien ACB spēli aizvadīja arī Fuenlavradas "Montakit" ar Rolandu Šmitu ierindā, ar 63:72 (17:19, 13:22, 16:23, 17:8) izbraukumā atzīstot Malagas "Unicaja" pārākumu.

Šmits laukumā pavadīja piecas minūtes un četras sekundes, pa grozu veicot divus nesekmīgus divpunktu metienus. Gados jaunais latvietis iekrāja divas bumbas zem groziem un neitrālu efektivitātes koeficienta rādītāju.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem ceturto pozīciju, atpaliekot vien no "Unicaja", Madrides "Real" un "Barcelona".

"Laboral Kutxa" ar četrām uzvarām ieņem 11.vietu, "Sevilla" vienība ar divām uzvarām atrodas 16.pozīcijā, bet "Montakit" ar vienu panākumu seko 17.vietā 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!