Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 12 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" gūt 10. uzvaru sezonā, bet Dāvis Bertāns ar 15 punktiem 14 minūšu laikā neglāba Dalasas "Mavericks" no zaudējuma.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 106:102 pārspēja Šarlotas "Hornets".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes, bet viņa metienu precizitāte bija diezgan zema. Latvietis trāpīja divus divpunktu metienus (2/11) un divus tālmetienus (2/8), kā arī divus soda metienus (2/2). Viņš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja piecus metienus, izdarīja divas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja piecas piezīmes un pieļāva četras kļūdas. Latvietis maču noslēdza ar +/- rādītāju +5.

"Wizards" labā 28 punktus guva Kails Kuzma, kuram arī 10 atlēkušās bumbas, savukārt Bredlijs Bīls izcēlās ar 26 punktiem, piecām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām. "Hornets" rindās Kellijs Ubre guva 23 punktus, bet Gordons Heivords sameta 20 punktus.

"Wizards" maču iesāka veiksmīgāk, pirmajā ceturtdaļā iegūstot 10 punktu pārsvaru (35:25), bet turpinājumā "Hornets" deficītu sadeldēja. Mačs ritēja līdzīgi līdz ceturtajai ceturtdaļai, kad atkal Vašingtonas komanda atkal izdevās panākt drošāku pārsvaru – 93:85. Kuzma pēdējā ceturtdaļā guva 11 punktus, palīdzot komandai gūt uzvaru.

Savukārt Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 97:98 savā laukumā piekāpās Denveras "Nuggets" vienībai.

Bertāns šajā mačā laukumā devās no rezervistu soliņa, un 14 minūšu laikā latvietis trāpīja četrus tālmetienus (4/5), vienu divpunktu metienu (1/2) un vienu soda metienu (1/1). Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja divas piespēles, nopelnīja četras piezīmes un reizi kļūdījās, savukārt latvieša +/- rādītājs bija +21.

"Mavericks" rindās 22 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas piespēles iekrāja Luka Dončičs, bet 23 punkti Džoša Grīna kontā. Bounss Hailands izcēlās ar 29 punktiem "Nuggets" sastāvā, bet 14 punktus guva Maikls Porters.

Bertāns 12 punktus guva jau pirmajā puslaikā, bet abas komandas laukumā spēkojās diezgan līdzīgi. "Mavericks" spēja atspēlēties un pirmo puslaiku noslēgt ar 56:55. Arī otrajā puslaikā "Nuggets" izdevās neliels izrāviens, taču arī no 66:74 "Mavericks" atspēlējās. Cīņa ritēja ļoti līdzīgi līdz pamatlaika beigām, kad Porters realizēja svarīgu tālmetienu un atnesa "Nuggets" uzvaru.

"Wizards" Austrumu konferencē ar 10 uzvarām 17 spēlēs ierindojas sestajā vietā, savukārt "Mavericks" ar deviņām uzvarām 16 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!