Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar 12 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasas "Mavericks" vienībai ar rezultātu 108:92 savā laukumā pieveikt Ņūorleānas "Pelicans" vienību.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā realizēja vienu divpunktu metienu (1/5), trīs tālmetienus (3/8) un vienīgu izpildīto soda metienu. Tāpat viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un četras personīgās piezīmes, no kurām trīs viņš jau bija nopelnījis otrās ceturtdaļas sākumā. Spēli viņš noslēdza ar +/- rādītāju +7.

"Mavericks" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 25 punktiem bija Luka Dončičs, kuram arī piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet pa 17 punktiem guva Tims Hārdevejs un Džeilens Bransons. "Pelicans" rindās pa 22 punktiem guva lietuvietis Jons Valančūns, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, un Džošs Hārts.

Izšķirošo pārsvaru "Mavericks" komanda ieguva trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad pie rezultāta 62:61 dalasieši veica 28:7 izrāvienu. Pēdējās minūtēs "Pelicans" spēja deficītu samazināt, taču spēles uzvarētājs jau bija noskaidrots.

Dalasas komanda šo sezonu iesākusi ar septiņām uzvarām 10 spēlēs, kas dod trešo vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Porziņģis piedalījies četrās spēlēs, kurās vidēji guvis 14,8 punktus, realizējot 35,7 % metienu, izcīnījis 6,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,8 pretinieku metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!