Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien, 12. decembrī, Kristaps Porziņģis guva 13 punktus, bet Dalasas "Mavericks" ar 103:84 (28:27, 28:19, 24:25, 23:13) pieveica vienu no Retumu konferences pastarītēm Oklahomas "Thunder".

Porziņģis laukumā bija 29:58 minūtes, kuru laikā vēl arī izcēlās ar septiņām atlēkušām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm un vienu bloķētu metienu. Liepājniekam mačā bija zems metienu realizācijas procents, jo viņš garām aizmeta visus trīs tālmetienus un trāpīja tikai sešus no 14 divpunktu metieniem, kā arī vienīgo soda metienu.

"Mavericks" pirmo reizi sezonā spēja gūt uzvaru, nespēlējot slovēņu zvaigznei Lukam Dončičam. Dalasas vienība tikai uz brīdi pirmās ceturtdaļas beigās atdeva vadību pretiniekiem, bet visu atlikušo laiku spēlē vadībā atradās teksasieši. Lai gan "Mavericks" vadībā bija praktiski visu spēli, par uzvaru komanda varēja justies droša tikai pēdējā ceturtdaļā, kad tās pārsvars sasniedza 15 punktus.

Nespēlējot Dončičam, "Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džalens Bronsons, 16 punktus guva Maksi Klebers, bet 15 punkti Mozesam Braunam. "Thunder" labā 18 punktus guva Šejs Džildžess-Aleksanders.

NBA Rietumu konferencē "Mavericks" ar 13 uzvarām un 13 zaudējumiem ir septītajā vietā. Jau pirmdien "Mavericks" savās mājās tiksies ar Šarlotas "Hornets", bet trešdien uzņems Losandželosas "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!