Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas mačā guva 15 punktus, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda cieta zaudējumu.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 107:112 (36:25, 22:30, 26:25, 23:32) piekāpās Jūtas "Jazz" basketbolistiem.

Porziņģis trešajā mačā pēc ceļgala savainojuma sadziedēšanas joprojām spēlēja ierobežotu minūšu daudzumu, laukumā pavadot 25:27 minūtes. Liepājnieks guva 15 punktus (3/6 divpunktu metienos, 3/8 trīspunktu metienos), savāca divas atlēkušās bumbas, kā arī pa reizei rezultatīvi asistēja komandas biedram, pārtvēra bumbu un bloķēja metienu. Basketbolists arī trīsreiz kļūdījās, sakrāja piecas piezīmes, taču, viņam esot laukumā, "Mavericks" pretiniekus pieveica ar septiņu punktu pārsvaru.

Latvijas izlases līderis spēles ievadā realizēja pustālo metienu, kā arī trāpīja divus trīspunktniekus, palīdzot viesiem nostabilizēties vadībā. Jūtas vienība otrajā ceturtdaļā uz brīdi izvirzījās priekšā, bet praktiski visu spēli laukuma saimnieki spēlēja iedzinēju lomā.

Spēles trešajā ceturtdaļā Porziņģim padevās trieciens grozā no augšas pret divkārtējo līgas labāko aizsardzības spēlētāju Rūdiju Gobēru, kurš īpaši izcēlās tieši minūtēs, kurās liepājnieks nebija laukumā.

Taču mača izskaņā "Jazz" basketbolisti pirmo reizi spēja uzturēt vadību ilgāk par vienu uzbrukumu. Vispirms Gobērs ar metienu pēc atlēkušās bumbas panāca 106:104 "Jazz" labā, uz ko ar precīzu tālmetienu 52 sekundes pirms spēles beigām atbildēja Tims Hārdavejs. Tomēr nākamajā uzbrukumā Roiss O'Nīls atguva "Jazz" vadību, ko mājinieki vairs neatdeva.

Par spēles, iespējams, galveno epizodi parūpējās Gobērs, kurš, "Jazz" esot vadībā ar divu punktu pārsvaru, bloķēja Delona Raita divsoļa metienu.

Dalasas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Luka Dončičs, bet 19 punktus sakrāja Sets Karijs. Uzvarētāju panākumu kaldināja Mičels, kurš guva 25 punktus, Bojans Bogdanovičs atzīmējās ar 23 punktiem, bet 22 punkti, 17 atlēkušās bumbas un pieci bloķēti metieni bija Gobēra kontā.

Jūtas klubs tagad jau uzvarējis 19 no pēdējas 21 spēles, kas komandai ļauj ar 32 uzvarām 45 mačos atrasties otrajā vietā Rietumu konferencē. Savukārt Dalasas komanda pēc 17. zaudējuma 45 regulārās sezonas mačos atkāpusies uz sesto vietu konferencē. Klubs izbraukuma sēriju noslēgs pirmdien, kad viesosies pie Oklahomsitijas "Thunder" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!