Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 18 punktus un izcēlās ar daudzpusīgu sniegumu, palīdzot Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu savā laukumā 117:97 pārspēt Detroitas "Pistons".

Tādējādi "Wizards" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti, un viņš realizēja piecus divpunktu metienus (5/9) un visus astoņus soda metienus (8/8), bet grozam garām lidoja visi seši tālmetieni (0/6). Latvietis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja četras piespēles, bloķēja četrus pretinieku metienus, pārtvēra trīs bumbas un iekrāja +/- rādītāju +6. Porziņģim arī divas piezīmes un viena kļūda.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 36 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš izcēlās ar septiņām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām. Korijs Kisperts pievienoja 16 punktus, bet pa 13 punktiem guva Monte Moriss un Deni Avdija.

"Pistons" sastāvā Kilians Heijss guva 20 punktus, Rodnijs Makgrūders pievienoja 16 punktus, bet Džeimss Vaizmens guva 12 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Vašingtonas komandai šajā mačā vajadzēja iztikt bez viena no saviem līderiem Kaila Kuzmas.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Wizards" izvirzījās vadībā ar 22 punktu pārsvaru (38:16), ieliekot labus pamatus uzvarai. Šajā sezonā Vašingtonas komanda vairākas reizes nav noturējusi ātri iegūtu pārsvaru, tomēr pret vienu no līgas pastarīti "Pistons" izdevās izvairīties no intrigas cīņā par uzvaru. "Wizards" pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un guva panākumu.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 32 uzvarām un 37 zaudējumiem ierindojas 10. vietā, turpinot cīņu par iekļūšanu "play-in" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!