Foto: AP/Scanpix / LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien parādīja veiksmīgu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un sekmēja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru izbraukumā ar rezultātu 131:111 (31:28, 27:25, 32:33, 41:25) pār Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis šajā mačā guva 18 punktus, trāpot trīs divpunktu metienus (3/8) un četrus tālmetienus (4/6), bet ne reizi nestājās uz soda metienu līnijas. Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bloķēja sešus pretinieku metienus, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un spēli pabeidza ar "+/-" koeficientu +1.

"Mavericks" labā ar "triple – double" izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 29 punktus, izdarīja 15 piespēles un savāca 14 atlēkušās bumbas. Septiņi spēlētāji "Mavericks" sastāvā guva vismaz 10 punktus. Klīvlendas komandas labā Kevins Lavs sameta 29 punktus, 17 punktus pievienoja Džordans Klārksons.

"Mavericks" basketbolisti izšķirošo izrāvienu veica ceturtās ceturtdaļas laikā, kad viesi no 90:86 panāca rezultātu 109:93. Atlikušajās septiņās ar pusi minūtēs komandas līderi varēja doties pelnītā atpūtā.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar četrām uzvarām sešās spēlēs ierindojas ceturtajā pozīcijā. Naktī uz 7. novembri pēc Latvijas laika "Mavericks" savā laukumā tiksies ar Orlando "Magic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!