Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dramatisku uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien izcīnīja Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks", kas pateicoties Lukas Dončiča pēdējo sekunžu tālmetienam izbraukumā ar 114:113 pārspēja Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā guva 21 punktu. Viņš trāpīja divus tālmetienus (2/5), piecus divpunktu metienus (5/8) un visus piecus soda metienus (5/5). Liepājnieks izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras piezīmes un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +4.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais bija Luka Dončičs, kuram 29 punkti, kuru starpā bija pēdējo sekunžu tālmetiens. Dvaits Pauels pievienoja 12 punktus, bet 11 punkti Tima Hārdeveja kontā. "Grizzlies" rindās 23 punktus guva Greisons Alens, bet 19 punkti un 15 atlēkušās bumbas Jonam Valančūnam.

Porziņģis pirmajā ceturtdaļā realizēja vienu tālmetienu un divpunktu metienu, uz brīdi savai komandai panākot sešu punktu pārsvaru, tomēr līdz ceturtdaļas beigām "Grizzlies" pārņēma vadību ar 34:32. Otrajā ceturtdaļā latvietis ar 2+1 punktu gājienu panāca rezultātu 38:45, savukārt mirkli vēlāk viņš rezultatīvs bija divos "Mavericks" uzbrukumos pēc kārtas. Līdz pirmā puslaika beigām "Mavericks" pietuvojās līdz rezultātam 57:60.

Otrajā puslaikā līdzīgā cīņā Porziņģis realizēja savu otro tālmetienu, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē pēc viņa soda metieniem rezultāts kļuva 73:75. Arī nākamos punktus viņš guva ar soda metieniem, bet "Grizzlies" pirms noslēdzošās ceturtdaļas ieguva sešu punktu pārsvaru. Minūti pirms spēles beigām Porziņģis ar divpunktu metienu panāca rezultātu 108:111, bet tad Dončičs guva sešus punktus pēc kārtas. Uzvaru nesošo metienu viņš trāpīja 1,8 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad lēcienā uz priekšu izdarīja sarežģītu metienu.


"Mavericks" pēc uzvaras vēl vairāk pietuvojās Rietumu konferencē sestajā vietā esošajai Portlendas "Trail Blazers" un attālinājās no astotajā vietā esošās "Grizzlies". Dalasas komandai šobrīd ir 30 uzvaras un 24 zaudējumi, par uzvaru atpaliekot no Portlendas.

Savukārt Dāvis Bertāns izcēlās ar 16 punktiem un palīdzēja Vašingtonas "Wizzards" ar rezultātu 123:111 izbraukumā pieveikt Sakramento "Kings".

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un 22 minūšu laikā realizēja četrus tālmetienus (4/7) un visus četrus soda metienus (4/4). Viņam arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, viena kļūda un trīs piezīmes, bet +/- rādītājs viņam bija +20.

"Wizards" rindās 31 punktu guva Bredlijs Bīls, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 25 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm. "Kings" rindās Deārons Fokss guva 33 punktus, 19 un 18 punktus pievienoja Badijs Hīlds un Harisons Bārnss.

Pirmajā ceturtdaļā Bertāns izcēlās ar 3+1 punktu gājienu, kas bija viņa vienīgie punkti pirmajā puslaikā, taču "Wizards" spēlēja diezgan pārliecinoši un ieguva 11 punktu pārsvaru. Mača turpinājumā pārsvaru izdevās pieaudzēt līdz 19 punktiem (40:41), tomēr Memfisas komanda spēja nedaudz atspēlēties. Trešās ceturtdaļas beigu daļā Bertāns ar tālmetienu atjaunoja desmit punktu pārsvaru (91:81), bet ceturtās ceturtdaļas ievadā viņam divi trāpīti tehniskie soda metieni. Pēcāk viņš divus "Wizards" uzbrukumus noslēdza ar trāpītiem tālmetieniem, panākot rezultātu 110:93. Šādu pārsvaru astoņās minūtēs "Wizards" no rokām neizlaida.

Citā mačā Rodiona Kuruca pārstāvētā Milvoki "Bucks" izbraukumā ar rezultātu 130:105 uzveica Minesotas "Timberwolves" vienību.

Kurucs mačā iesaistījās sešas minūtes un 22 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rezulta'ts bija 114:87, un paspēja aizvadīt savas sezonas rezultatīvāko spēli. Viņam atvēlētajās minūtēs latvietis realizēja abus divus tālmetienus un vienu no diviem divpunktu metieniem, aizvadot savu rezultatīvāko spēli sezonā. Kurucs arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, divreiz kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus.

"Bucks" rindās ar 27 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kriss Midltons, bet 18 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Brukam Lopesam. Sesto spēli pēc kārtas "Bucks" komandai nevarēja palīdzēt Jannis Adetokunbo, kurš ārstē kreisās kājas ceļgala savainojumu. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Entonijs Edvardss.

Austrumu konferencē "Bucks" ar 34 uzvarām un 20 zaudējumiem ierindojas trešajā vietā, bet "Wizards" ar 21 uzvaru un 33 zaudējumiem ieņem 12. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!