Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz ceturtdienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā atzīmējās ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām, taču Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu.

"Wizards" izbraukumā ar 105:113 (26:28, 17:32, 37:23, 25:30) zaudēja Maiami "Heat", kas ir viena no tiešajām konkurentēm Austrumu konferencē.

Porziņģis nospēlēja 33:09 minūtes, kuru laikā grozā raidīja sešus divpunktu metienus (6/10), divus tālmetienus (2/9) un trīs soda metienus (3/6). Viņa rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, piecas piezīmes un +./- rādītājs -3.

Latvietis "Wizards" komandā bija otrais rezultatīvākais basketbolists - 33 punktus guva Kails Kuzma, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. 13 punkti Vilam Bārtonam, bet Deni Avdijam teju "triple-double" - 12 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. "Wizards" šo maču aizvadīja bez savainotā Bredlija Bīla.

Savukārt "Heat" komandas uzvaru ar 28 punktiem sekmēja Kails Laurijs, bet 24 punkti un deviņas bumbas zem groziem Kalebam Mārtinam. Maiami šajā mačā nevarēja palīdzēt vienības līderis Džimijs Batlers, kurš iedzīvojies savainojumā.

Kaut arī pirmo ceturksni abas komandas aizvadīja punkts punktā, to ar divu punktu vadību noslēdzot "Heat", otrajā "Wizards" piedzīvoja fiasko, jo uz pāris minūtēm apstājās Vašingtonas uzbrukums, kas ļāva mājiniekiem iegūt pat 17 punktu pārsvaru (54:37). Ar tādu deficītu viesi sāka otro puslaiku, taču spēja atjaunot intrigu. Vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Porziņģis samazināja starpību līdz 103:107, taču tuvāk "Wizards" pietuvoties tā arī nespēja.

"Wizards" ar desmit uzvarām 18 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu. Nākamais mačs komandai būs naktī uz svētdienu turpat Maiami.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks", kas viesos ar 112:125 (23:34, 26:36, 36:31, 27:24) atzina Bostonas "Celtics" pārākumu. Latvietis nospēlēja tikai 5:08 minūtes, kuru laikā aizmeta garām visus trīs metienus - divus divpunktniekus un vienu trejaci. Viņa kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un +/- rādītājs -6.

"Mavericks" no neveiksmes neglāba Luka Dončičs, kuram 42 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Dalasai šis bija trešais zaudējums pēdējo četru maču laikā. Ar deviņiem panākumiem 17 mačos tā Rietumos ir desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!