Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē demonstrēja teicamu sniegumu, palīdzot Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 111:101 savā laukumā pārspēt Denveras "Nuggets".

Porziņģis šajā mačā guva 29 punktus, realizējot sešus divpunktu metienus (6/12), piecus tālmetienus (5/8) un divus soda metienus (2/2). Viņam arī 11 atlēkušās bumbas, no kurām piecas izcīnītas uzbrukumā, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un divas personiskās piezīmes. Maču latvietis noslēdza ar 33 minūšu ilgu spēles laiku un +/- rādītāju -3.

Latvietis bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā šajā mačā. 23 punktus, 11 rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Luka Dončičs, 19 punktus sameta Tims Hārdevejs, bet Džeilena Bransona kontā 17 punkti.

"Nuggets" rindās Nikola Jokičs iekrāja 35 punktus, 16 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, bet Monte Moriss izcēlās ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Sešas minūtes pirms pirmā puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts 44:44, taču Denveras basketbolisti pirmo puslaiku noslēdza veiksmīgāk, izvirzoties vadībā ar 58:49. Līdz trešās ceturtdaļas beigām dalasieši rezultāta starpību sadeldēja, bet tad "Mavericks" ceturto ceturtdaļu iesāka ar 17:6 izrāvienu, kas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām deva desmit punktu pārsvaru (98:88). Pēc tam spēles gaita vairs būtiski nemainījās.

Savukārt sesto spēli pēc kārtas izlaida Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar 105:100 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Latvietis nav spēlējis kopš 2. novembra potītes traumas dēļ.

Spensers Dinvidijs izcēlās ar 27 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet 18 punkts pievienoja Kenteivioss-Kaldvels Poups. "Pelicans" rindās Brendons Ingrams guva 31 punktus, savukārt Jons Valančūns pievienoja 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

"Wizards" ar 10 uzvarām 13 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, bet "Mavericks" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ierindojas trešajā vietā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!