Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja karjerā lielāko laiku, gūdams 34 punktus, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai vienībai Dalasas "Mavericks" papildlaikā izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" savā laukumā ar 127:123 (24:22, 33:33, 30;30, 25:27, 15:11) papildlaikā uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

Liepājnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 45 minūtes un astoņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks "Mavericks" rindās. Viņš guva 34 punktus, grozā raidīdams 11 no 17 divpunktu un trīs no deviņiem trīspunktu metieniem.

Tāpat viņš visas trīs reizes bija precīzs no soda līnijas, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, piecas reizes bloķēja metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar viņu laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Porziņģim šī bija jau sestā spēle šosezon, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus. Savukārt jau četrus mačus pēc kārtas viņš spējis gūt vismaz 20 punktus un izcīnīt desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir atkārtots karjeras labākais sniegums. Latvietis piecus bloķētus metienus iekrāja arī pagājušajā spēlē.

Dalasas komandā otrs rezultatīvākais aiz Porziņģa bija Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar savu karjeras 22. "triple-double". Slovēnis guva 30 punktus, izcīnīja 17 bumbas un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. "Pelicans" rindās 27 punkti Brendonam Ingremam, 25 pievienoja Lonzo Bols, kura rēķinā arī 11 bumbas zem groziem, bet debitants Zaions Viljamsons iekrāja 21 punktu.

Dončičs tādējādi kļuvis par "Mavericks" kluba rekordistu "triple double" rādītājā. Iepriekš 21 reizi šādu sniegumu spēja demonstrēt Džeisons Kids. Ja Kidam bija nepieciešamas gandrīz 500 spēles, lai to sasniegtu, tad nesen 21 gada jubileju nosvinējušais slovēnis to paveica 122 spēlēs.

Tāpat Dončičs ir līderis mačos, kuros vienas sezonas laikā gūti vismaz 30 punkti un izcīnītas desmit atlēkušās bumbas. Ar tādu sniegumu viņš izcēlies jau 16 reizes šajā sezonā.

Dončiča un Porziņģa duets kļuva tikai par ceturto tandēmu "Mavericks" vēsturē, kurā abi spēlētāji viena mača laikā spējuši gūt vismaz 30 punktus, izcīnot desmit atlēkušās bumbas. Pēdējie ar šādu statistiku Dalasas komandā bija Dirks Novickis un Džosš Hovards, paveicot to 2008.gadā.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta piektdien mājās pret Memfisas "Grizzlies".

"Mavericks" ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet ceturtajā pozīcijā esošā Hjūstonas "Rockets" nopelnījusi tikai par vienu panākumu vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!