Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien, 15. decembrī, Kristaps Porziņģis sasniedza "double double", bet Dalasas "Mavericks" savās mājās pēdējās sekundēs pagarinājumā ar 104:107 (23:33, 27:14, 23:26, 20:20, 11:14) piekāpās Losandželosas "Lakers".

Porziņģis mačā guva 23 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, astoto reizi sezonā sasniedzot "double double". Liepājnieks laukumā bija 38:49 minūtes, kuru laikā vēl izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un divreiz bloķēja pretinieku metienus. Porziņģis realizēja tikai vienu no septiņiem tālmetieniem, septiņus no 16 divpunktu un visus sešus soda metienus.

Lai gan otrajā ceturtdaļā "Lakers" uz bridi ieguva 12 punktu pārsvaru, praktiski visu maču gaitu bija līdzīga cīņa – 12 reizes spēlē bija neizšķirts, bet vadība mainījās 19 reizes. Pamatlaika pēdējās minūtes sākumā Porziņģis ar pustālo metienu panāca 93:90 "Mavericks" labā, bet tikai divas sekundes pirms pamatlaika beigām Veins Elingtons ar tālmetienu izrāva neizšķirtu – 93:93.

Arī pagarinājumā viss izšķīrās pēdējās sekundēs. 15,5 sekundes pirms pagarinājuma beigām Maksi Klebers ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu 104:104, bet pēdējais vārds spēlē piederēja "Lakers" – sarežģītu tālmetienu sekundi pirms beigām realizēja Ostins Rīvzs, kuram tas bija piektais precīzais trīspunktu metiens spēlē. "Mavericks" vairs nebija iespēju ņemt minūtes pārtraukumu un izmisuma metiens no savas laukuma puses bija neprecīzs.

"Mavericks" rindās ar 25 punktiem rezultatīvākais bija Džeilens Bransons, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles, bet Tims Hārdevejs guva 20 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. "Lakers" rindās 24 punktus guva Lebrons Džeimss, Rasels Vestbruks palika soli no "triple double" (23 punkti, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles), bet Entonijs Deiviss guva 20 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!