Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pirmdien, 29. martā, ar daudzpusīgu sniegumu izcēlās Kristaps Porziņģis, palīdzot Dalasas "Mavericks" ar 127:106 (33:24, 38:39, 29:20, 27:23) pieveikt Oklahomas "Thunder".

Liepājnieks pēc vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezās ar 20 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, diviem bloķētiem metieniem un vienu pārtvertu piespēli. Porziņģa +/- koeficients spēlē bija "+26". 27:27 minūšu laikā Porziņģis realizēja divus no sešiem tālmetieniem un septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, bet ne reizi nestājās uz soda metiena līnijas.

"Mavericks", kas joprojām saglabā cerības uz iekļūšanu "play off" pa tiešo, zaudēja iepriekšējās divās spēlēs, kurās nespēlēja komandas līderis Luka Dončičs. Slovēniem atgriežoties ierindā, Dalasas komanda pārtrauca šo īso neveiksmju joslu. "Thunder" spēles gaitā tā arī ne reizi nespēja izvirzīties vadībā, otrajā ceturtdaļā vienubrīd izlīdzinot rezultātu, bet visā pārējā laikā pārsvars bija "Mavericks".

Dončičs spēlē guva 25 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, 19 punktus uzvarētājiem guva Tims Hārdevejs juniors, bet Dorains Finijs-Smits guva 12 punktus un bija labākais komandā pēc +/- koeficienta ("+32"). "Thunder" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija 19 gadus vecais un 213 centimetrus garais serbs Aleksejs Pokuševskis, 16 punktus guva ukrainis Svjatoslavs Mihaiļuks, bet 14 punkti Teo Maledonam.

Piecu spēļu izbraukumu "Mavericks" turpinās ceturtdienas naktī pēc Latvijas laika tiekoties ar Bostonas "Celtics", bet tad sestdienas naktī pēc Latvijas laika Porziņģis un Dalasas komandas viesosies Ņujorkā pie liepājnieka bijušās komandas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!