Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 10 punktus mačā, kurā viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Sevilla" izbraukumā Francijā ar 59:68 (9:24, 15:11, 15:10, 20:23) Eiropas kausa izcīņas pirmā posma ceturtajā kārtā zaudēja Nansī SLUC vienībai.

Porziņģis laukumā pavadīja 27 minūtes un 30 sekundes, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Abi viņa tālmetieni mērķi nesasniedza, tomēr tas neliedza latvietim kļūt par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī astoņas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, divus bloķētus metienus, trīs izprovocētus noteikumu pārkāpumus un 16 efektivitātes koeficienta punktus, kas arī bija labākais veikums komandā.

Amerikānis Derjuss Adamss uzvarētāju labā guva 30 punktus.

Ar divām uzvarām četros mačos "Sevilla" atrodas C apakšgrupas trešajā pozīcijā.

Pirms tam otrdien trešo uzvaru turnīrā izcīnīja Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics. Ar rezultātu 92:80 (23:18, 26:21, 17:15, 26:26) savā laukumā tika pārspēta Turcijas vienība Bandirmas "Banvit".

Ģedimins Oreliks uzvarētāju labā guva 27 punktus, bet "Banvit" rindās ar 20 punktiem izcēlās amerikānis Čaks Deiviss.

Ar trim uzvarām "Lietuvos rytas" ir E apakšgrupas līdere, bet tāds pats uzvaru skaits ir arī "Banvit" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!