Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tiek apkopota dažnedažāda statistika un, tuvojoties līgas maiņu darījuma termiņa beigām, ASV medijs ESPN apkopojis NBA spēlētāju tirgus vērtību. Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Kristaps Porziņģis šajā rādītājā ierindots augstajā devītajā vietā.

NBA spēlētāju tirgus vērtību ESPN veidoja, ņemot vērā statistiku un ekspertu subjektīvo viedokli. Neviens nebija gaidījis, ka Porziņģis šajā sezonā būs viens no "Knicks" komandas balstiem un, ņemot vērā viņa milzīgo potenciālu, latvieša tirgus vērtība esot devītā lielākā visā NBA.

Porziņģis nav vienīgais šīs sezonas debitants, kurš šajā rādītājā ir TOP 10. Sestajā vietā ierindots Minesotas "Timberwolves" talants Karls Entonijs Taunss. Porziņģis šajā sezonā vidēji izceļas ar 13,9 punktiem, 7,7 atlēkušajām bumbām, 1,9 bloķētiem metieniem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Taunss vidēji gūst 17,1 punktu, izcīna 10,1 atlēkušo bumbu un bloķē 1,8 metienus.

Portāls "nj.com" pat raksta, ka Ņujorkas komandai savs nākotnes sastāvs ir jāveido ap Kristapu Porziņģi, nevis šī brīža līderi Karmelo Entoniju.

Vislielākā vērtībā NBA spēlētāju tirgū šobrīd ir Goldensteitas "Warriors" spēlētājam Stefanam Karijam, bet aiz viņa ir Entonijs Deiviss no Ņūorleānas "Pelicans" un Kavai Leonards no Sanantonio "Spurs". Viņi līderpozīcijās ir ierindoti, jo visiem priekšā vēl ir spoža nākotne, kamēr 13 sezonas NBA pavadījušais Lebrons Džeimss ir septītajā vietā, lai arī šobrīd ir viena no spilgtākajām zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!