Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien izcēlās ar "double-double", kas ļāva viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Dalasas "Mavericks" pieveikt Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

"Mavericks" mājās uzvarēja ar rezultātu 105:89 (24:29, 32:22, 21:20, 28:18), revanšējoties par pirmdien piedzīvoto zaudējumu "Clippers" komandai. Dalasas komandai tā ir 12. uzvara pēdējo 16 spēļu laikā.

Kristaps Porziņģis uz laukuma pavadīja 34 minūtes, kuru laikā viņš guva 11 punktus (4/10 divpunktu metienos, 1/4 trīspunktu metienos, 0/1 soda metienos) un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Liepājnieks divreiz arī bloķēja pretinieku metienus, četras reizes kļūdījās un sakrāja divas piezīmes.

Uzbrukumā kurzemniekam sekmīgākais bija pats spēles ievads. Porziņģis ātri vien trāpīja tālmetienu, pēc Dončiča piespēles izpildīja "gaisiņu" un realizēja pustālo metienu, ļaujot "Mavericks" panākt vadību 16:13. Lai gan pirmo ceturtdaļu vadībā noslēdza viesi, Luka Dončičs pirmā puslaika laikā guva 22 punktus, bet Džošs Ričardsons īsi pirms pārtraukuma izprovocēja kļūdu un trāpīja trīspunktnieku, nodrošinot laukuma saimniekiem piecu punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā "Mavericks" pārsvars tikai pieauga. Divi pēc kārtas realizēti Porziņģa metieni ļāva mājiniekiem jau panākt rezultātu 77:63, tomēr vairāk punktus komanda ceturtdaļā tā arī neguva. Turklāt otrā laukuma pusē divus tālmetienus trāpīja Pols Džordžs, rezultāta starpību sadeldējot līdz 77:71.

Tuvāk par sešu punktu deficītu "Clippers" gan tā arī netika, bet atbildīgos brīžos svarīgus metienus izpildīja Dončičs, kurš pēdējās ceturtdaļas laikā guva 11 punktus. Vēl divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Džordžs ar tālmetienu panāca rezultātu 98:89, bet slovēnis uz to atbildēja ar diviem groziem pēc kārtas un bloķētu metienu.

Dončičs uzvaru kaldināja ar 42 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet Tims Hārdavejs viņam piebalsoja ar 15 punktiem. Viesu rindās 28 punktus guva Džordžs, bet Kavai Lenards atzīmējās ar 20 punktiem.

"Mavericks" ar 21 panākumu 39 mačos nostabilizējusies astotajā vietā Rietumu konferencē, kuras ceturtajā pozīcijā ar 26 uzvarām 42 spēlēs atrodas "Clippers" komanda. Abas komandas pērn tikās Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Aizraujošā un brīžiem asā sērijā ar rezultātu 4-2 triumfēja Losandželosas klubs.

Porziņģa pārstāvētā komanda piektdien uzsāks divu spēļu izbraukumu sēriju pret Portlendas "Trail Blazers" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!