Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 21. martā, "double double" sasniedza Kristaps Porziņģis, tomēr Vašingtonas "Wizards" ar 97:115 (39:26, 24:25, 20:29, 14:35) piekāpās Hjūstonas "Rockets".

"Wizards" tas bija septītais zaudējums pēdējās astoņās spēlēs.

Porziņģis laukumā nospēlētajās 32 minūtēs guva 22 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, trešo reizi "Wizards" formā sasniedzot "double double". Liepājnieks realizēja septiņus no 15 divpunktu metieniem un visus astoņus soda metienus, bet garām aizmeta trīs tālmetienus. Porziņģa kontā vēl arī pieci bloķēti metieni un četras rezultatīvas piespēles.

Sākoties pēdējai ceturtdaļai, "Wizards" bija vadībā ar 83:80, taču vairāk nekā četras minūtes nespēja gūt punktus un nonāca zaudētājos ar 83:92. Četras ar pusi minūtes pirms spēles beigām Porziņģis ar diviem soda metieniem atgrieza nedaudz cerību "Wizards" (92:100), tomēr vēl vairāk saasināt cīņu "burvji" nespēja.

Porziņģis bija rezultatīvākais "Wizards" rindās, 16 punktus guva Rui Hačimura, bet pa 13 punktiem Korijs Kisperts un Kentaviuss Koldvels-Poups. "Rockets" labā ar 39 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kristians Vūds, kurš pēdējā ceturtdaļā guva 15 punktus – par vienu vairāk nekā visa "Wizards" komanda kopā. Vēl uzvarētājiem 17 punktus guva Džeilens Grīns, bet 15 punktus – Ēriks Gordons.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" bez Dāvja Bertāna spraigā cīņas izskaņā ar 110:108 pieveica Minesotas "Timberwolves". Rūjienietis labā ceļgala neliela savainojuma dēļ izlaida pirmo spēli pēc aizmainīšanas no "Wizards".

"Mavericks" labā 22 punktus guva Dvaits Pauels, bet 20 punkti Spenseram Dinvidijam. "Timberwolves" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Karls Entonijs Taunss, 19 punktus guva Entonijs Edvardss, 18 punktus – D'Andželo Rasels, bet 17 punktus – Torīns Prinss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!