Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 17 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 94:112 izbraukumā piekāpās Bostonas "Celtics".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā realizēja astoņus divpunktu metienus (8/12) un vienu soda metienu (1/2), bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem. No 13 izcīnītajām atlēkušajām bumbām viņš septiņas savāca uzbrukumā, bet sešas aizsardzībā. Latvietis bloķēja arī divus metienus, izdarīja vienu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, bet maču noslēdza ar +/- rādītāju -4.

Porziņģis šīs sezonas sešās spēlēs trīs reizes izcēlies ar "double-double". Vidēji mačā viņš gūst 17,8 punktus un izceļas ar 7,5 atlēkušajām bumbām.

"Wizards" rindās 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas savāca japānis Rui Hačimura, bet 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Bredlija Bīla kontā. "Celtics" komandā 24 punktus guva Džeilens Brauns, kurš izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas, bet pa 23 punktiem sameta Džeisons Teitums un Malkoms Brogdons.

"Celtics" šajā mačā realizēja 21 tālmetienu, un visas spēles garumā bija vadībā. Jau mača sākumā Bostonas komanda veica 8:0 izrāvienu, un "Wizards" tā arī nespēja izrādīt pretestību aizvadītās sezonas NBA finālistei. Trešajā ceturtdaļā Vašingtonas basketbolisti pietuvojās līdz 56:66, bet drīz pēc tam rezultāta starpība atkal pieauga.

"Wizards" šo sezonu sākusi ar trīs uzvarām un sešiem zaudējumiem, bet "Celtics" sešās spēlēs guvusi četras uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!