Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs trešdien Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis guva desmit punktus Dalasas "Mavericks" komandas uzvarā, bet Dāvja Bertāna 11 punkti nelīdzēja Vašingtonas "Wizards" vienībai, kas piedzīvoja piekto zaudējumu septiņās spēlēs.

Dalasas "Mavericks" komanda mājās ar rezultātu 107:106 (25:28, 29:28, 32:23, 21:27) pārspēja Orlando "Magic" vienību.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 33:44 minūtes, kuru laikā liepājnieks atzīmējās ar desmit punktiem (3/9 divpunktu metienos, 1/5 trīspunktu metienos, 1/2 soda metienos), astoņām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi un divām kļūdām. Porziņģim esot laukumā, "Mavericks" pretiniekiem piekāpās ar trīs punktu deficītu.

Latvijas izlases spēlētājam lielas problēmas sagādāja Orlando "Magic" aizsardzības speciālists Džonatans Aizeks, kurš jau spēles ievadā bloķēja pirmo Porziņģa metienu. "Mavericks" zvaigzne pirmajā ceturtdaļā punktus tā arī neguva, nerealizējot nevienu no trīs izpildītajiem metieniem.

Otrajā ceturtdaļā Porziņģis izcēlās ar pirmo rezultativitāti, gūstot piecus punktus. Taču atlikušajā spēles gaitā Aizeks viņam sagādāja vēl problēmas, vienreiz pārtverot bumbu no latvieša rokām, bet trīs reizes bloķējot viņa metienu.

Spēles izskaņā, "Mavericks" esot vadībā ar viena punkta pārsvaru, uzvarētāju noteica abu komandu kļūdas. Dalasas vienība divus uzbrukumus pēc kārtas pazaudēja bumbu, bet otrā laukuma pusē Dorians Finijs-Smits un Tims Hārdavejs juniors pa reizei stājās ceļā Āronam Gordonam, kurš saņēma piezīmes uzbrukumā.

Septiņas sekundes pirms spēles beigām Sets Karijs nerealizēja abus soda metienus, kas deva viesiem vēl vienu iespēju izraut uzvaru, taču Nikola Vucevičs, atskanot sirēnai, aizmeta garām metienu no trīspunktu līnijas.

Uzvarētāju labā 27 punkti, kā arī pa septiņām rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām Lukam Dončičam. Savukārt viesu rindās ar 24 punktiem izcēlās Ārons Gordons.

Vašingtonas "Wizards" komanda viesos ar rezultātu 106:121 (26:26, 36:44, 18:24, 26:27) piekāpās Indiānas "Pacers" basketbolistiem.

Dāvis Bertāns nospēlēja 28:39 minūtes, sev atvēlētajā spēles laikā izceļoties ar 11 punktiem (1/2 divpunktu metienos, 3/6 trīspunktu metienos), četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu bumbu. Rūjienieša kontā arī trīs piezīmes un viena kļūda, bet, viņam esot laukumā, "Wizards" pretiniekiem piekāpās ar trīs punktu deficītu.

Basketbolists spēles laikā divreiz arīdzan iesaistījās asumos. Trešās ceturtdaļas izskaņā, Bertānam cenšoties tikt cauri aizsegam, viņa galvu elkonī rupji saķēra Džakārs Sampsons, kam sekoja abu basketbolistu karstasinīgas pārrunas. Savukārt ceturtajā ceturtdaļā pats Bertāns asi pārkāpa noteikumus pret lietuvieti Domantu Saboni, kurš pēc epizodes neslēpa dusmas par notikušo.

Lai gan "Wizards" vienība otrajā ceturtdaļā vēl spēja gūt vadību, Indiānas komanda to atguva un pakāpeniski audzēja pārsvaru līdz trešajā ceturtdaļā viesiem deficīts bija jau lielāks par divdesmit punktiem. Pēdējā ceturtdaļā "Wizards" komanda pietuvojās līdz -11, bet tuvāk vairs netika.

Indiānas komandas uzvaru ar 21 punktu kaldināja Tīdžejs Vorens, bet 13 punkti, 17 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Saboņa kontā. Viesu rindās ar 30 punktiem izcēlās Bredlijs Bīls, kurš gan trāpīja tikai vienu no 12 tālmetieniem.

Dalasas komanda pēc uzvarētā mača ar pieciem panākumiem septiņās spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē. Klubs piektdien mājās tiksies ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks".

Savukārt "Wizards" vienība ar septiņās spēlēs gūtām divām uzvarām atrodas Austrumu konferences 11. pozīcijā. Bertāns un "Wizards" nākamreiz laukumā arī ies piektdien, kad vienība mājās tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!