Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus kā rezultatīvākais spēlētājs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos Indianapolisā ar rezultātu 124:112 (37:28, 28:35, 28:29, 31:20) pārspēja Indiānas "Pacers" vienību.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja 11 no 12 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Liepājnieks arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Infografika: "SofaScore"

"Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails mainīja pēdējos mačos ierasto pamatpiecnieku, kurā vieta bija gan Porziņģim, gan centra pozīcijas spēlētājam Vilijam Kaulijam-Stainam. Tā vietā Dalasas komanda spēli sāka ar vienu garo spēlētāju laukumā, arīdzan "Pacers" centra spēlētāja Mailza Tērnera savainojuma dēļ laukumā laižot vien Domantu Saboni.

Sabonim pēc "pick-and-roll" sadarbībām agresīvi spēlējot pret Dončiču, Porziņģis pirmo četru minūšu laikā guva trīs grozus pēc lieliskām slovēņa piespēlēm. Centra pozīcijas basketbolists ceturtdaļas laikā sakrāja desmit punktus, bet netrāpīja vienu tālmetienu.

Lai gan uz brīdi viesu pārsvars pirmajā ceturtdaļā bija pat 15 punkti, mājinieki spēja to veiksmīgi sadeldēt un trešās ceturtdaļas ievadā pēc Edmonda Samnera tālmetiena pat izvirzīties vadībā ar rezultātu 67:70. Spēcīgu atbildi deva liepājnieks, kurš mazāk nekā pusotrā minūtē izcēlās ar deviņiem punktiem, joprojām nevainojami izpildot metienus divu punktu vērtībā. Pirms pēdējām 12 minūtēm "Mavericks" bija vadībā tikai ar viena punkta pārsvaru.

Izšķirīgo izrāvienu "Mavericks" veica pēdējā ceturtdaļas pirmajā pusē, Dončičam pat neesot laukumā. Viesi veiksmīgi nepieļāva "Pacers" gūtus punktus, attīstīja 14 punktu pārsvaru, bet Porziņģis pirmo reizi mačā netrāpīja divpunktnieku – sekretariāta galdiņš lēma, ka viņš ar otro piegājienu pielabojis atlēkušo bumbu grozā.

Dalasas klubs arī veiksmīgi saglabāja iekrāto pārsvaru, izcīnot pirmo uzvaru četru spēļu laikā.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Porziņģis, bet 22 punktus pievienoja Trejs Bērks. Otro spēli pēc kārtas relatīvi nerezultatīvs bija Luka Dončičs, kurš gan sakrāja "triple-double" – 13 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. Dončičs pirmās ceturtdaļas laikā mazliet kliboja un uz brīdi pat devās uz ģērbtuvēm.

"Pacers" vienībā rezultatīvākais spēlētājs bija Malkolms Brogdons ar 26 punktiem, bet lietuvietis Domants Sabonis guva 25 punktus.

"Mavericks" pēc panākuma ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē. Savukārt "Pacers" vienībai astoņas uzvaras 14 spēlēs ļauj atrasties ceturtajā vietā Austrumu konferencē.

Dalasas komanda piektdien turpinās īpaši intensīvo spēļu nogriezni, viesojoties pie Sanantonio "Spurs" basketbolistiem.

Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" komanda savā laukumā ar rezultātu 103:109 (23:30, 28:33, 31:26, 21:20) piekāpās Fīniksas "Suns" vienībai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Rodions Kurucs pagājušajā nedēļā bija iesaistīts šīs sezonas iespaidīgākajā darījumā, no Bruklinas "Nets" nonākot "Rockets" komandā. Sestdien viņš "Rockets" vienībā debitēja ar diviem punktiem, bet nākamajās divās cīņās cēsnieks laukumā nav devies.

Trešdienas mačā "Rockets" komandā pa 22 punktiem guva maiņas darījumā iegūtais Viktors Oladipo un Ēriks Gordons, bet 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Kristianam Vudam.

"Suns" komandā ar 26 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Deandrē Eitons, kamēr 24 punktus iemeta Devins Bukers.

"Rockets" ar četrām uzvarām 13 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 14. vietu, kamēr "Suns" ar astoņiem panākumiem 13 cīņās ir ceturtā.

Hjūstonas komanda turpinājumā dosies izbraukumā un nedēļas nogalē tiksies ar Detroitas "Pistons" un Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!