Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristaps Porziņģis otrdien atzīmējās ar vēl vienu ļoti rezultatīvu maču, bet viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pēc neveiksmīgas pamatlaika izskaņas svinēja uzvaru papildlaikā.

Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 112:104 (21:26, 21:22, 38:28, 23:27, 9:1) pieveica Losandželosas "Clippers" komandu.

Abas komandas tikās arī svētdien, kad uzvaru svinēja Losandželosas komanda. Tiesa, otrdien laukumā pēc trīs spēļu izlaišanas atgriezās "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs.

Dalasas komandas rezultatīvākā spēlētāja gods gan pienācās Porziņģim, kurš 40 minūšu laikā guva 30 punktus (7/11 divpunktu metienos, 2/5 trīspunktu metienos, 10/10 soda metienos), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un pa reizei rezultatīvi piespēlēja, bloķēja metienu un pārtvēra bumbu. Viņa kontā arī piecas kļūdas.

Latvijas izlases basketbolists pēdējo septiņu spēļu laikā vidēji atzīmējies ar 26 punktiem.

Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika izskaņas "Mavericks" komanda atradās vadībā ar rezultātu 102:92. Deficītu līdz pieciem punktiem ar diviem metieniem sadeldēja Redžijs Džeksons un Lūks Kenārds, bet Dalasas vienība izpildīja pāris nerezultatīvus uzbrukumus.

Interesantākie notikumi bija vērojami pēdējo piecu sekunžu laikā. Vispirms Džeksons trāpīja tālmetienu, tad otrajā laukuma galā Maksimilians Klebers realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet Pols Džordžs, trāpot vēl vienu trīspunktnieku, līdz ar sirēnu izrāva papildlaiku.


Papildlaikā sešus no deviņiem viesu punktiem guva tieši Porziņģis, kamēr "Clippers" vienība atzīmējās tikai ar vienu precīzu soda metienu.

"Mavericks" rindās Dončičs sakrāja 26 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas, bet "Clippers" labā 31 punktu guva Džeksons, kurš savāca arī desmit bumbas zem groziem, bet Džordžs atzīmējās ar 26 punktiem.

Dalasas vienība ar desmito uzvaru 17 spēlēs atgriezusies Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā, bet "Clippers" ar desmit panākumiem 18 mačos ir vietu zemāk.

Sestdien klubs viesosies pie Vašingtonas "Wizards" vienības, kur, visticamāk, sagaidāms Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna duelis. Potītes savainojuma dēļ Dāvis Bertāns izlaidis pēdējās desmit spēles, bet rūjienietim vajadzētu ierindā atgriezties šonedēļ, paudis kluba treneris Vess Anselds juniors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!