Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien guva četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa komanda Dalasas "Mavericks" zaudēja Austrumu konferences līderei Bostonas "Celtics".

"Mavericks" viesos ar rezultātu 106:116 (21:25, 33:29, 25:30, 27: 32) zaudēja "Celtics".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā nerealizēja nevienu no septiņiem divpunktu metieniem, bet realizēja vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 15 punktiem mazāk nekā ielaida.

Porziņģis pēc sezonas izlaišanas saskaras ar metienu vājo realizāciju. Liepājnieks šosezon realizējis tikai 43,6% metienu no spēles.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī veica deviņas rezultatīvas piespēles. "Celtics" vienībā 29 punktus guva Kemba Vokers.

Pēdējā ceturtdaļā "Mavericks" pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, tomēr pārsvaru saglabāja tikai uz mazu brīdi. Vokera divi tālmetieni palīdzēja "Celtics" atgūt vadību 98:93, pēc kā Bostonas komanda nosargāja uzvaru.

"Mavericks" ar sešām uzvarām desmit spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Celtics" ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Austrumu konferences līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!