Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Fīniksā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā sakrāja ceturto "double-double" sezonā, taču Dalasas "Mavericks" pret Finiksas "Suns" izbraukumā piedzīvoja otro pēc kārtas zaudējumu divās spēlēs.

"Mavericks" bija spiesta atzīt Fīniksas "Suns" pārākumu, kas uzvarēja ar 112:104 (27:24, 28:27, 24:33, 33:20), svinot astoto pēc kārtas panākumu mačos ar Dalasas vienību.

Savainojuma dēļ joprojām nespēlējot komandas lielākajai zvaigznei Lukam Dončičam, Porziņģis laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā guva 23 punktus, trāpot piecus no septiņiem divpunktu un trīs no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī visus četrus soda metienus. Viņš arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz pārtvēra bumbu, bloķēja vienu pretinieka metienu, pieļāva divas kļūdas, sakrāja divas personiskās piezīmes un beidza spēli ar komandas pamatsastāvā labāko +/- rādītāju -7.

Porziņģis kļuva par rezultatīvāko spēlētāju komandā, bet pa 18 punktiem sakrāja Tims Hārdavejs juniors, un Džeilens Bransons.

"Suns" sastāvā seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus, 19 punktus sakrājot Devinam Bukeram, bet 18 punktus, 14 rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas - Krisam Polam.

"Mavericks" ar deviņiem panākumiem 15 spēlēs joprojām ir ceturtā Rietumos, "Suns" ar bilanci 12-3 ir otrā, bet līgas līdere ar 14 uzvarām 16 mačos ir Goldensteitas "Warriors".

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!