Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta jaunākajās prognozēs latviešu talants Kristaps Porziņģis joprojām atrodas ļoti augstu, un viņam neprognozē zemāku pozīciju par septīto.

Šī brīža prognozēs Porziņģis atrodas pozīcijās no trešās līdz sestajai. "Draftexpress.com" uzskata, ka latvieti ar trešo numuru varētu izvēlēties Filadelfijas "76ers", žurnāls "Sports Ilustrated" viņam prognozē ceturto numuru un vietu Ņujorkas "Knicks" komandā, bet "nbadraft.net" latvietim atvēl sesto numuru un Sakramento "Kings".

Jau iepriekš "Sports Ilustrated" intervijā Porziņģis sacīja, ka viņam nebūtu iebildumu spēlēt "Knicks" komandā un ka viņam patīk Ņujorka. Latvietis arī iepriekš teica, ka vēlas spēlēt komandā ar labu organizāciju, bet "76ers" un "Kings" komandas pēdējos pāris gadus ir starp vājākajām līgā.

NBA apskatnieks Čads Fords uzsver, ka Porziņģi savā komandā ļoti vēlas redzēt Orlando "Magic", kas draftā izvēlēsies ar piekto numuru. Viņš arī uzskata, ka kāda no pirmajām septiņām komandām draftēs latvieti. Tas būtu augstākais numurs, ar kuru NBA draftā izvēlēts latvietis, jo iepriekš Andri Biedriņu 2004.gadā "Warriors" draftēja ar 11.numuru.

Piektdien Porziņģis Lasvegasā aizvadīs treniņu, kuru klātienē vēros NBA komandas, kas ir ieinteresētas viņa pakalpojumos. Citu iespēju klubiem klātienē apskatīt latviešu basketbolistu nebūs. Viņš sniegs intervijas komandām, taču, klubu pārstāvjiem redzot, netrenēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!