Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ceturto zaudējumu pēc kārtas un septīto pēdējās astoņās spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā trešdien, 7. decembrī, piedzīvoja Kristapa Porziņģa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards", kas ar 111:115 (22:29, 27:23, 32:28, 30:35) piekāpās Čikāgas "Bulls".

Porziņģis ar 28 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija rezultatīvākais "Wizards" rindās. 34:36 minūšu laikā liepājnieks realizēja astoņus no 11 divpunktu un 12 no 16 soda metieniem, bet aizmeta garām visus sešus tālmetienus. Viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni un divas pārtvertas piespēles.

Trīs minūtes pirms spēles beigām Porziņģis ar diviem soda metieniem atguva "Wizards" vadību 105:104, bet tad "Bulls" guva septiņus punktus pēc kārtas un veica izšķirošo izrāvienu, panākot 111:105. Mača galotnē pārkāpumu taktika nedeva "Wizards" vēlamo iznākumu un komanda piedzīvoja kārtējo neveiksmi.

Vēl ASV galvaspilsētas komandas labā 21 punktu guva Kails Kuzma. "Bulls" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Demārs Derouzans, kurš 15 no saviem punktiem guva pēdējā ceturtdaļā, Nikola Vučevičs guva 25 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Zaks Lavīns guva 25 punktus.

"Wizards" maču aizvadīa bez viena no saviem līderiem Bredlija Bīla, kurš pagājušajā nedēļā guva savainojumu. Paredzams, ka nākamajā nedēļā pēc medicīniskām pārbaudēm tiks lemts par viņa iespējamo dalību mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!