Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases spēlētāja Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Dalasas "Mavericks" ar trīs punktu pārsvaru izbraukumā pieveica Denveras "Nuggets", bet Porziņģis pirmo reizi sezonas laikā nopelnīja "double-double".

"Mavericks" uzvarēja ar 109:106 (27:31, 33:30, 23:27, 26:18), sagādājot "Nuggets" pirmo zaudējumu sezonā. "Mavericks" tā bija trešā uzvara četros mačos.

Porziņģis laukumā pavadītājās 33 minūtēs guva desmit punktus, viņam arī 14 atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divi bloķēti metieni. Liepājnieks mačā realizēja vien vienu no astoņiem tālmetieniem, bija precīzs trīs divpunktu metienos no sešiem un trāpīja vienīgo soda metienu.

Abu komandu rindās nebija izteikta uzbrukuma līdera, jo tikai vienam basketbolistam izdevās pārsniegt 20 punktu robežu. "Mavericks" rindās deviņi basketbolisti sasniedza 10 gūto punktu robežu, tikai vienam no basketbolistiem, kuri devās laukumā, nesasniedzot šo robežu. Savukārt "Nuggets" rindās pieci basketbolisti guva 10 vai vairāk punktus.

Rezulatīvākie "Mavericks" rindās bija Tims Hārdavejs juniors un Maks Klebers, abi spēlētāji guva pa 14 punktiem, bet Luka Dončičs pievienoja 12 gūtos punktos. Savukārt "Nuggets" rindās rezultatīvākais bija Pols Milsops, kurš guva 23 punktus, bet Nikola Jokičs otro reizi sezonā sasniedza "triple double" - 10 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" trešās ceturtdaļas beigās nonāca zaudētajos ar 73:84, bet līdz pēdējās ceturtdaļas vidum pēc izrāviena 30:10 panāca 103:94 savā labā. "Nuggets" arī spēja sadeldēt šo starpību, tādējādi mača galotne izvērtās saspringta. 65 sekundes pirms pamatlaika beigām Garijs Hariss ar tālmetienu samazināja "Mavericks" pārsvaru līdz 106:107, bet pēc brīža tiesneši tiesneši ieskaitīja Džamala Mareja metienu, ko gan bloķēja Maksi Klebers.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails izmantoja noteikumos atļauto apstrīdēšanu, un pēc video atkārtojuma noskatīšanās soģiem bija jāmaina lēmums – Dalasas komanda saglabāja vadību ar 107:106. Pēc tam Dončičs guva divus punktus caurgājienā, "Nuggets" uzbrukumā bumbu pazaudēja Jokičs, bet Dončičs neizmantoja izdevību atrisināt visus jautājumus par uzvarētāju, kļūdoties divos soda metienos. "Nuggets" vēl bija iespēja panākt neizšķirtu, bet 3,8 sekundes pirms beigām to izniekoja Marejs.

Nākamo maču "Mavericks" aizvadīs 1. novembrī, kad savās mājās uzņems izmaiņas piedzīvojušo Losandželosas "Lakers" vienību, kas otrdien ar 120:91 sagrāva Memfisas "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!