Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar teicamu sniegumu aizsardzībā un palīdzēja Dalasas "Mavericks" vienībai ar rezultātu 104:91 pārspēt Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un bloķēja sešus pretinieku metienus, kas viņam ir labākais rādītājs šajā sezonā. Latvietis realizēja četrus divpunktu metienus (4/4), divus tālmetienus (2/7) un vienu soda metienu (1/3), izdarīja arī divas piespēles, nopelnīja sešas piezīmes un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +15.

Seši bloķētie metieni Porziņģim ir NBA karjeras otrais labākais rādītājs, viņa personiskais rekords ir septiņi "bloki".

"Mavericks" rindās ar 37 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, bet 15 punktus guva arī Džeilens Bransons. "Grizzlies" rindās 35 punktus guva Dža Morants, kuram arī 13 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, 12 punktus guva Deantonijs Meltons, bet 10 punkti Džerenam Džeksonam.

Dalasas komandas spēlētāji šajā mačā ātri izvirzījās drošā vadībā, vienā brīdī sasniedzot arī 22 punktu pārsvaru, un tā arī ne reizi nenonāca iedzinējos. "Mavericks" izcīnīja 11 uzvaru pēdējās 13 spēlēs.

Citā mačā Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu sastāvā ar rezultātu 87:116 piekāpās Bostonas "Celtics" vienībai.

Šajā mačā Bertāns laukumā pavadīja 12 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no pieciem tālmetieniem. Viņam arī trīs atlēkušās bumbas un divas piezīmes, bet spēli viņš noslēdza ar +/- rādītāju -7.

"Wizards" rindās 19 punktus guva Bredlijs Bīls, 13 punkti Deni Avdijas kontā, bet 12 punktus pievienoja Kails Kuzma. "Celtics" rindās 51 punktu, 10 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles iekrāja Džeisons Teitums, savukārt 18 punktu un 10 atlēkušās bumbas Džeilena Brauna kontā.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum laukumā ritēja diezgan līdzīga spēle, kurā "Wizards" trīs reizes spēja samazināt pretinieku iekrāto pārsvaru. Trīs minūtes pirms puslaika beigām rezultāts bija 45:46, taču tad "Celtics" guva 14 punktus pēc kārtas. Otrajā puslaikā "Wizards" nespēja turēt līdzi "Celtics" ieņemtajam kursam, piedzīvojot graujošu zaudējumu.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 27 uzvarām 47 spēlēs ierindojas piektajā vietā, bet "Wizards" ar 23 uzvarām 47 spēlēs atrodama Austrumu konferences 10. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!